Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Кметът на Пловдив: Парите за Ботев и Локомотив няма да са поравно

Кметът на Пловдив: Парите за Ботев и Локомотив няма да са поравно

Novsport

Кметът на Пловдив Здравко Димитров призна, че държавата няма да отпусне равни пари за двата футболни гранда в града - Ботев и Локомотив.

"Отпуснатите 37 милиона лева са за Общинска спортна инфраструктура - град Пловдив. Относно Локомотив Пловдив става въпрос за стадиона, по-точно за трибуната на стадиона. Вече ако стигнат и за базата, може да си направят и нея, това си е тяхно решение", коментира кметът.

"Ще има разговори за разпределението. Парите няма да се разпределят 50/50 - "жълто-черните" имат по-големи нужди. Така беше и предварително. Нека да изчакаме, ще има яснота в най-скоро време", заяви Димитров.

"Трябва да се направят проекти, след това да се обяви изпълнител и след това поетапно да се отпускат парите. Това е начинът. Не е необходимо да минава през Общински съвет за разпределение, вече има решение на Министерски съвет", обяви градоначалникът.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село