Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

"Колежа" получи зелена светлина за строеж, Локо (Пд) се бави, заради УЕФА

Novsport

Ботев Пловдив внесе в местната общинадокументите си за изграждането на клубния стадион. Това съобщиха кметът на града Здравко Димитров, заместникът му отговарящ за строителството Пламен Райчев и главният архитект на общината Димитър Ахрянов.

При това положение строителството на стадион "Христо Ботев" може да започне отново в края на август или началото на септември на тази година, ако няма обжалване по избора на изпълнител. Това означава, че след 2 години спортният комплекс може да бъде завършен. Проектът не е променян, а на втори етап се предвижда строителството на голям общински паркинг на ул. "Варшава". Той ще обслужва футболния клуб по време на официалните му мачове.

Локомотив Пловдивще внесе със закъснение проекта си за реконструкция на стадиона си в парк "Лаута".

Причината за забавянето е, че "смърфовете" са изпратили питане до УЕФА на колко метра отстояние могат да бъдат трибуните от терена, тъй като имат намерение да премахнат пистата. Очаква се с около месец закъснение локомотивци да внесат проекта и заедно с това да се пристъпи и към избора на изпълнител чрез обществена поръчка.

Стадионите на Ботев и Локомотив се изграждат със средства, отпуснати от държавата.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948