Локомотив (Пд) с жест в полза на Община Пловдив

Локомотив (Пд) с жест в полза на Община Пловдив

Topsport.bg

24-11-2022, 13:32

Община Пловдив ще вземе 2 млн. лв. от парите за реконструкцията на стадион "Локомотив" за други нужди. 4 млн. лв. пък ще бъда пренасочени от реконструкцията на Кукленско шосе и още 2 млн. от други проекти. Това ще стане с гласуване на изменения в бюджета на сесията на ОбС днес.

Средствата се пренасочват за авансови плащания по проекти, финансирани от ЕС и други международни такива и ще бъдат възстановени.

"ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ С ЖЕСТ В ПОЛЗА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Днес, 23 ноември 2022 г. в Община Пловдив се проведе среща с представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив. На нея беше отправено предложение за прехвърляне на сума в размер на 2 000 000 лв. от общата сума в размер на 2 820 000 лв. за Спортен комплекс "Локомотив от бюджета за 2022 г. към този за 2023 г. С други думи - неизползваната към момента сума да бъде временно заета на общината за финансиране на капиталовите разходи на града за 2022 г. и да бъде върната обратно през 2023 г.

Тъй като към момента тази сума все още не е усвоена, в името на Пловдив и като проява на социална отговорност и принадлежност, не възразяваме посочената сума да бъде предоставена за подпомагане на разплащанията в края на годината.

Кметът гарантира, че сумата ще бъде предвидена в следващия бюджет на Пловдив и ще бъде възстановена за използване за целите, за които е първоначално отпусната", написаха от фенклуба на Локо (Пд).

Източник: Topsport.bg

Последни новини