Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

"Не бих влязъл в сделка за 5 лева с Джоузеф Диксън"

Topsport.bg

Бившият водещ в БНТ Марио Гаврилов изрази скептицизма си относно спрягания за нов собственик на Левски Джо Диксън. Той направи това в предаването "Крум Савов Live" по 7/8 ТВ.

"Като го гледах този човек как говори - "аз, аз, аз", за оценка на риска и за инвестиции, ми хрумна веднага за една страхотна сцена във филма Мисия "Лондон", където една фалшива кралица се представяше за британската кралица. Аз лично с този човек като го слушам, терминологията, която използва, начина по който структурира, не бих влязъл в сделка за 5 лева.

Личното ми усещане е, че той е поставено лице. Още повече, че сега докато чаках прочетох едни данни от Bird.bg, които са направили справка в търговския регистър във Великобритания и там този човек, който говори за милионни отношения с банки, притежава две компании. В едната от тях има капитал 1 паунд, а в другата има капитал 2 паунда, тъй като е съдружник там с китайци.

В момента банките са препълнени от кеш, но този човек не говори като такъв, който му е ясно как се структурира проект, как се преценява риска. На мен така ми звучи, може да не съм прав. Нито съм в дълбочината на тази сделка, нито нищо, но самият факт, че човек, който говори за инвестиция от 250 милиона, има две компании с общо 3 паунда капитал, това е несериозно. Така ми се струва на мен. В Англия има един много разпространен бизнес - срещу добро заплащане отдаване на самоличност. Аз наистина допускам, че той може да е поставено лице на някого. Да се регистрира тази компания чрез сложни връзки в някоя офшорна зона, и крайният собственик да е друг, а той просто да е нает тука да изиграе този театър", каза Гаврилов.

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948