Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Ники Михайлов: Младите ще издържат физически, но не и психически

Ники Михайлов: Младите ще издържат физически, но не и психически

Novsport

Капитанът на Левски Николай Михайлов призова всички в клуба да спрат да се оплакват, въпреки че всеки знае каква е ситуацията, откъм финанси в клуба. Лидерът на „сините” призова отборът да се вдигне психически, въпреки трудностите и всичко „зависи от самите футболисти”.

„Чак по-добър Берое… Мачът беше равностоен. Винаги първите мачове са такива. След първия гол при нас винаги се случва така, че на младите им трябва време да отговорят, а Берое вкара втори. Тогава стана тежко. От 0:2 да играеш в състоянието, в което се намираме... Тежко е да се говори всяка седмица колко е тежко. Бяхме достатъчно искрени, че Левски се опитва да се спаси. На никой не му е приятно, особено тези, които сме израснали тук, да е така. Проблемът е за публиката, хората, които помагат, за да съществуват отбора. Ние не можем да ги зарадваме. В средата ни куцат нещата, нямаме смени, а нещата стават почти невъзможни. Трябва самите ние да се борим – това е. Ние сме тук и трябва да се борим да спасим Левски”, започна Михайлов.

„Не мога да кажа на феновете да забравят за успехи. Благодаря им за подкрепата. В последните 12 години се смениха 10 собственика, 20 треньора, 200 футболисти и е същото. Няма как да забравим. Десет години не направихме нищо с високите бюджети, а сега какво? Трябва да развиваме този отбор, защитата е нова, халфовете млади. Виждате колко хора се връщат от контузии. Славчев се връща, а ние всички заедно трябва да излезем”, продължи вратарят.„Реалността е такава, че физически ще издържим, психически – някои-не. Преходът от юношески футбол към мъжки е тежък. Те трябва да играят добре. В момента не можем да си позволим. Ако имаш финансите, купуваш 6-7 играча, стиковате играта и продължавате. Сега трябва да продаваме, за да се издържа клуба. Който не го разбира, знае къде е вратата. Който го разбира, продължаваме”, акцентира Михайлов.

„Чувствам се физически все по-добре. Върнах се на вратата. През последния месец-два тренирах много и след всяка седмица ще съм все по-добре. Надявам се да помагам на отбора и всички да навлизаме заедно във форма. Във футбола нещата се променят много бързо. Самото нещо, което се случи с мен… Не бях щастлив по начина, който някой хора се отнесоха към мен, освен, че го оставиха в този вид сега. Не обичам да гледам в миналото. Всеки гледа, извлякъл е нещата си, които е сгрешил и се е поучил. Казал съм, че капитанската лента за мен е чест. Аз съм израснал тук и мога да изведа клуба си като лидер. Винаги съм имал такива функции в съблекалнята, дори в чужбина. Това не се добива с времето. Идеята е да помагаме. За мен е чест и удоволствие, въпреки тежките времена и се надявам да стабилизираме клуба в кратки срокове. Имаме нужда от подкрепа”, завърши Николай Михайлов.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948