Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Николай Киров: Не сме готови за Лига Европа

Николай Киров: Не сме готови за Лига Европа

Novsport

Наставникът на Арда Николай Киров призна, че отборът му не е на нужното ниво, за да се бори за място в елиминациите на Лига Европа. Киров призна, че е имало объркване в редиците му, след като е станал ясна новината от отбора на Черно море, свързан с коронавируса, но Арда не се е справил успешно в завършването на атаките в срещата с „моряците”.

„Два дена това ни беше работата, след като разбрахме за ситуацията при съперника. Трябваше да избегнем притеснението и да ги настроим за потенциала на отбора в Черно море. Запознат съм как се работи в тяхната школа и знаех, че това няма да се отрази на отбора им. Предадох го на състезателите. Очаквахме Черно море сам да се бие и закономерно загубихме мача”, започна Киров.

„Действително е, че не съм доволен от настройката за мача от нас. Губихме единоборства, доста брак, което значи, че има проблем в първоначалния план. Винаги може да се получат грешки в дефанзивен план, но по-големият проблем беше работата на атаката в заключителната третина. Важно е в последните 30 метра да се взимат точни решения. Това липсваше на отбора и имахме твърде много грешки. Вече имам представа с кои ще се разделим и с кои ще продължим. Това е позитивното в тези седем кръга, че имах шанса да видя качеството на всички играчи, тъй като дадох на 95% шанс да играят. Наясно съм с това как трябва да изглежда Арда през новия сезон. Всички мачове бяха важни и трябваше да покажат на терена да играят за нашия отбор. Вече какво ще се случи, ще се разбере. Трябва да видим кога ще започнем, как, тъй като възникват всяка седмица някакви проблеми. Ако има яснота, ще е по-добре за всички”, констатира той.„Сега сме се концентрирали само върху селекционната работа. Водят се разговори, но когато са подписани договори ще стане ясно. Насочени сме към двата пазара. Има много какво да желаем от нас. Моята задача бе да дам шанс на всички, за да опозная техните качества. Това се случи след рестарта. Имаше добри двубои, имаше и такива като днешният. Видяхме къде трябва да наблягаме. Имаме големи проблеми в атака и там трябва да мислим, както и стабилизация в защитен план. Днешният мач показа, че не сме готови за Лига Европа и сме далеч от нивото, за да говорим за Европа”, завърши Николай Киров.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948