Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Новият шеф на съдиите: Надявам се да върнем самочувствието на съдиите ни

Новият шеф на съдиите: Надявам се да върнем самочувствието на съдиите ни

Novsport

Новият шеф на съдиите Костадин Гергинов коментира целите пред Съдийската комисия след избирането му на този пост.

"След като се предприема това решения явно са се случили неща, които не е трябвало. Надявам се да успеем да излезем от тази ситуация. Надявам се Съдийската комисия да сме единомишленици, да работим в една посока. Пет от 7-те човека са даденост. Петър Петров, който ще отговаря за ВАР, ще му бъде осигурено всичко", коментира той пред БНТ.

"Притеснява ме това нещо, системата ВАР може да доведе до определено разконцентриране в съдиите, аз бих се срамувал от това, ако използвам ВАР два-три пъти, важното е съдиите да бъдат максимално концентрирани на терена", добави той по повод въвеждането на системата ВАР.

"Излизане от стресовата ситуация, в която се намираме в момента. Съдиите да свирят по правилата, да се отърсят от всичко, трябва да има равни условия и на двата отбора на терена. Трябва да вдигнем самочувствието на съдиите", каза той по повод краткосрочните цели на комисията.

"От 1 юли влизат промените във възрастта на съдиите, тоест от новото първенство. Иначе що се отнася до 16-годишните съдии, те ще ръководят повече мачове при децата, за да трупат опит и да бъдат готови на 23-24 години да ръководят в мъжкия футбол. Ще бъда щастлив, ако ние преди трудния пролетен полусезон, той ще е много труден, ако успеем да го завършим добре, ще съм доволен", коментира още новият съдийски шеф.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948