Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Новият шеф на съдиите: Ще ме е срам, ако използваме два пъти VAR в един мач

Новият шеф на съдиите: Ще ме е срам, ако използваме два пъти VAR в един мач

Novsport

Новият шеф на съдиите Костадин Гергинов обяви в интервю за БНТ, че в България ще бъде въведен VAR, но реферите не трябва да разчитат само на него.

“След като се предприема такъв ход по средата на сезона, значи не е както трябва. Явно има недоволство от футболните клубове, привържениците… Обстановката е малко нагнетена”, започна Гергинов по повод промените в Съдийската комисия.

“Надявам се съдийската комисия да е от единомислещи хора и да излезем от това положение. Пет от седемте човека в СК са даденост. Председателят може да назначи само двама чавека. Част от работата на СК ще бъде посветена на VAR. Петър Петров ще получи пълна подкрепа. Притеснява ме, че системата VAR може да додведе до известна разконцентрация, защото “ако сбъркам, ще ме поправи”. Аз лично бих се срамувал, ако използваме два или три пъти VAR по време на мач”, добави Гергинов.

“Краткосрочните планове са да излезем от стресовата ситуация и съдиите да свирят по правилата. Да се оттърсят от всичко, което им пречи, и да създават равни условия за игра на двата отбора. Да работим за съдийската кауза, защото съдийството е кауза. Ще бъда щастлив, ако завършим спокойно шампионата от съдийско естество”, пожела си Гергинов.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948