Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

ОФИЦИАЛНО: Локо, Ботев и Спартак ще плащат символични такси в Пловдив

ОФИЦИАЛНО: Локо, Ботев и Спартак ще плащат символични такси в Пловдив

Novsport

Общинският съвет прие днес предложената от Бойко Борисов символична такса за концесиите на стадионите в Пловдив. Това е много добра новина за Ботев, Локо и Спартак. Припомняме ви, че собственикът на "смърфовете" стартира явна битка с пловдивската община, след като отказа да подпише концесията, в която бяха заложени старите вече такси, който са в порядъка на около 60-80 000 лева на година.

Пред PlovdivDerby.com Крушарски заяви, че е имал уговорка с Тотев по време на предварителните разговори концесионната такса да е в размер на 1000 лв, но след това научи, че тя е 70 пъти по висока. Така се стигна до отказ от предложения от общината договор.

Няколко месеца по-късно Бойко Борисов на откриването на строителната площадка на стадион "Христо Ботев" спусна на местната власт да направи таксите на футболните клубове по 1000, че дори и по 100 лева.

Това днес стана факт и трите футболни клуба ще плащат само по 100 лева годишно за базите, които стопанисват.

Става въпрос за стадион „Христо Ботев“, базата на жълто- черите в Коматево, стадион „Локомотив“ и базата, която ще се строи в Тракия, както и стадион „Тодор Диев“.

За Локомотив и Спартак това условие ще влезе в сила със сключването на концесионните договори. За Ботев, който вече има действащи концесии, новите условия влизат след Нова година. "Канарчетата" ще продължат да дължат няколкостотин хиляди лева за неплатените си такси в последните 3 години.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село