Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Павел Върба посочи кои български отбори са от ранга на водещите в Чехия

Павел Върба посочи кои български отбори са от ранга на водещите в Чехия

Novsport

„Всички надпревари в Европа са спрени, така че и тук сме в същата позиция, както е в Чехия.“

Това каза наставникът на Лудогорец Павел Върба пред чешки медии относно ситуацията и режимът в клуба по време на извънредната ситуация заради пандемията от коронавирус.

„Изчакваме да се вземе крайно решение от местните регулатори, за да знаем какво може да правим”, коментира Върба пред sport.cz.

„Планът за програма на футболистите бе изготвена от мен и кондиционния треньор. Играчите знаят какво да правят. Това явно работи навсякъде. Не използваме модела на Байерн, които там гледат телевизия и следят какво прави треньорът. Получавам информации за играчите си по сателит, така че всичко е под контрол”, допълва Върба.

„Не може да падне всичко и да започнем да играем веднага – ще е нужно време за подготовка. Смятам, че поне 14 дни ще бъдат нужни. Трябва да си върнем физическото ниво, както и да тренираме с топка. Да тичаш само за три седмици не е оптималният вариант”, обясни опитният специалист, цитиран от Гонг.

„Тук ЦСКА, Левски, Черно море и отборите от Пловдив са на ниво от чешкото първенство от челото. Има и отбори, които играят за своето оцеляване, но нивото е като това в Чехия. Нашите големи съперници са Левски и ЦСКА. Аз съм приятно изненадан от подкрепата от нашите фенове. За трите мача у дома, включително и с Интер, те създадоха чудесна атмосфера”, допълни още Върба.Местното издание очертава и формата на българския шампионат, като признава, че осемкратният шампион на страната по всяка вероятност ще вземе девета поредна титла, ако първенството се поднови.

„Има още десет мача след преструктурирането. Имаме и мачове за Купата. Не знам колко време ще е нужно да се осъществи това. Някои казват, че лигата трябва да спре, а други – не. Това е в много страни и е невероятно трудно решение”, завършва Върба.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село