Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Павел Колев обеща: До края на годината ще изчистим задълженията към НАП

Павел Колев обеща: До края на годината ще изчистим задълженията към НАП

Novsport

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обеща, че до Нова година сините ще изплатят задълженията си към НАП и повече няма да имат запорирани сметки. Също така той разясни, че за 9 месеца ръководството на клуба е погасило задължения към държавата в размер на около 3 млн. лева и откакто се смени власта на “Герена”, няма фирма или човек, който да не си е получил парите.

“Излязохме с официална декларация за запора на НАП. Няма никакви основания за притеснение. Информацията е поднесена тенденциозно и още в първото изречение има лъжа “заради неплащане към НАП”. Няма забавени плащания към НАП. Има запор и не го крием. Бяхме наясно, че сметките, които открихме, ще бъдат запорирани”, каза Колев, който отговори по следния начин кога тези неща ще бъдат изчистени и Левски ще диша спокойно.

“До края на годината всичко това ще бъде изчистено. Истината е, че и днес дишаме спокойно финансово. Левски е един от най-изрядните платци и това могат да го потвърдят над 30-40 контрагенти. Нека някой излезе и каже, че не си е получил парите последните 7-8 месеци. Няма такъв. В края на януари задълженията към НАП бяха над 8 млн. лева. Сега от документа се вижда, че са 5,47 млн. Виждате, че задълженията са намалени с 3 милиона”, добави Колев, който говори и за днешната победа с 2:1 над Арда.“Много труден мач. Спечелихме с характер и малко късмет. Има много време. Сезонът тепърва започва. Ясно е, че Левски е един от сериозните претенденти за титлата. Надявам се това да се запази до май. Имали сме и други случаи, в които до октомври-ноември има еуфория, а после зимуваме на 10 точки от върха.

Надявам се през паузата да намерим тези двама-трима футболисти, които да дадат повече опции на треньорите и да се конкурираме с Лудогорец”, обяви Колев, след което бе оппитан и за мнението му относно оставките на президента и Изпълкома на БФС, където той работи дълго време.

“Грандиозни промени не съм видяал, освен че един от вицепрезидентите стана президент. Пожелавам успех на Михаил Касабов. Как гледам на оставаката?! Като акт на понасяне на отговорност. В клубния футбол е невъзможно да се задържи някой на такава позиция толкова дълго време.

Клубовете трябва да решат - искат ли рестарт, или запазване на същата система. Не мога да коментирам кой трябва да е президент. Това не са въпроси от моите компетенции”, завърши Колев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село