Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Петреску: Играхме силно, от ЦСКА ми хареса Йомов

Петреску: Играхме силно, от ЦСКА ми хареса Йомов

Novsport

Наставникът на румънския ЧФР Клуж Дан Петреску коментира победата на своя отбор след успеха над ЦСКА.

Петреску акцентира играта на Георги Йомов, признавайки, че именно той от ЦСКА му е направил голямо впечатление. От румънските медии бе зададен въпрос за съдиите, а Петреску рязко негодува в София от отношението на арбитрите в Румъния спрямо неговия отбор.

"На статичните положения сме силни и те са много важни в модерния футбол. И двете полувремена играхме силно, играчите изпълниха указанията ми, въпреки, че домакините имаха подкрепа от феновете. Когато играеш у дома, има ентусиазъм. Има и качествени играчи отбора на ЦСКА. Трудно е да кажа кой е най-добър, но на мен ми хареса Георги Йомов”, коментира Петреску.

"Имаше добри моменти на игра Деак, но според мен не беше най-добрият играч при нас. От три години работим с него и имаше добри изпълнения. В средната линия играхме добре. Иту го отбелязахме, който е добър, макар да е млад. Бурдеану, ако не си беше тръгнал, щяхме да бъдем добре, а именно от това се страхувам в бъдеще. Рома е фаворит в мача с нас, а останалите три отбора ще се борят за второто място. Ще бъде още по-напрегнат мача с Университатя Крайова. Повечето от съдиите в Румъния играят срещу ЧФР Клуж. Имаме проблеми. Виждате и в Европа съдиите свирят слабо, но и нашите съдии в Румъния не свирят отлично. Днешният съдия беше перфектен. Обикновено свирят срещу нас. От две години страдаме от съдиите. Имам опит и като играч, и като треньор, ощетени сме от реферите. В Румъния съдиите ме гонеха, а в Европа нямаше такова нещо. Миналата година 16 мача в Европа, сега са 5. Задължително ще направя промени в следващите ни мачове в първенството. Играчите са ни възрастни и играем след два дни. Имаме пет мача в период от 12 дена, но имаме играчи, които ще ги сменим”, завърши бившият защитник на Челси.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948