Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Левски (София)Локомотив (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Петър Величков: Дано няма повече опити за саботаж

Петър Величков: Дано няма повече опити за саботаж

Topsport.bg

Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков, който е в екипа на кандидат-президента на федерацията - Димитър Бербатов, се надява, че повече да няма опити за саботирането и провеждането на извънредния конгрес.

Ето какво каза той:

"Бомбата, която Лечков толкова гордо обявяваше и трябваше да избухне в началото на тази седмица, избухна и избухна на правилното място, а не там, където той очакваше. Избухна в офисите на футболния съюз. Поредният опит на ръководството на централата да тръгне срещу голяма част от своите членове и да блокира провеждането на Конгреса чрез налагането на една обезпечителна мярка, а именно забрана за провеждането на Конгреса, явно е неуспешна. Съдът направи определение и по този начин Конгресът остава и може да се проведе на 12 октомври тази година.

"Много се надявам да няма повече опити за саботирането на провеждането на Извънредния Конгрес. Изморихме се вече от неща, които пряко не са свързани с футбола. Ние дойдохме да се занимаваме с футбол, а не с подобни схеми, в каквито въжеиграчите от централата се опитват да ни вкарат. Ние работим в интерес на футбола. Работим за това желанието на футболните клубове да бъде уважено. Нямам представа от богатата палитра от възможности, която дава българското законодателство какво могат да извадят. На първо четене има тридневен срок, в който могат да обжалват. Надявам се да се спрат с тези неща и да се концентрират там, където трябва. Надявам се да започнат организацията на Конгреса на 12 октомври.

Времето за организацията на вече свикания Конгрес е напълно достатъчно. В тази връзка в устава на БФС е записано, че Конгрес се свиква един месец по-рано. Можеха да го направят и според устава да бъде два или три месеца по-рано да се свиква, ако смятат, че за един месец не могат да се справят. Това са едни оправдания, които идват от оперативното ръководство. Повтарям идват от оперативното ръководство. Да не смесваме оперативното ръководство на централата с Изпълкома. На Изпълкома многократно съм разговарял със своите колеги. Там стоят достойни и сериозни хора. Големият брой от колегите, които не участват в заседанията дават пълномощни и създават предпоставки тези, които участват да бъдат по-лесно манипулируеми. Оперативното ръководство стои зад всички тези неща. Ако те са готови да работят, има достатъчно време, за да организират Конгреса и да го проведат.

Апелирам към колегите в централата да спрат с тези неща. Нека се концентрираме. Готови сме и ние да помогнем в организацията на Конгреса, да организираме един честен и достоен Конгрес, който да бъде проведен по начин, по който утрешният ден да легитимира и да направи така, че новоизбраното ръководство да бъде общоприето от всички клубове и от цялата футболна общественост. Това може да стане само с транспарантен и стегнат Конгрес. Правилата за гласуване не трябва да предизвикват съмнения.

Имаме много добри примери и знаем как може да бъде проведен такъв Конгрес. Ако такъв Конгрес бъде организиран, може да бъде ново начало с легитимация и общоприетост на този Конгрес", каза още Петър Величков пред dsport и Дарик радио.

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Локомотив
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Пирин
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948