Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Повече отбори в "А" областна група край Бургас

Повече отбори в

Novsport

При създалото се извънредно положение в страната, което попречи на нормалното протичане на регионалния футбол за сезон 2019/2020 година, ръководството на аматьорската футболна лига реши да няма изпадащи отбори и увеличаване броя на отборите в групата за новия сезон. Като се имаше предвид това решение, Областният Съвет на БФС-Бургас проведе извънредно заседание чрез конферентна връзка, на което реши:

Увеличава състава на "А" областна група (мъже) за сезон 2020/2021г. на 16 отбора, като първите два отбора от двете "Б" областни групи придобиват право да играят в "А" областна група. Това са Устрем (Тънково) и ФК Бургас-Спорт от "Б" група-Изток и Атлетик 2018 (Каблешково) и Черно море-Рудник от "Б" група-Център.

Както е известно, почти в цялата страна областните групи не бяха подновени и се изигра само един полусезон. Ако първенецът от "А" областна група придобие право да играе в Трета лига в квалификациите, неговото място ще бъде запълнено, чрез бараж между третите отбори от временното класиране. За другите първенства няма още решение.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село