Председателят на Дисциплинарната комисия: Левски доста ни изненадаха, декларацията им показва грубо незнание на правилата

Председателят на Дисциплинарната комисия: Левски доста ни изненадаха, декларацията им показва грубо незнание на правилата

Topsport.bg

22-09-2022, 13:15

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС - Юрий Кучев , коментира наказанията след дербито между Левски и ЦСКА, които доведоха до сериозно недоволство от лагера на "сините". Ръководителят на комисията коментира и други актуални теми в българския футбол пред колегите от "Спортал".

"Тази декларация на Левски доста ни изненада. Лично аз считам, че тя не би изхождала от ръководството на ФК Левски, защото там има доста спортни деятели и мисля, че трябва да знаят какви са правилата и какъв е редът, когато се налагат дисциплинарни наказания. Декларацията, в този й вид, всъщност показва грубо незнание как работи Дисциплинарната комисия.

Това не е характерно за хора, които се занимават с футбол от дълги години. Никога в БФС не се е предоставяла информацията от докладите на длъжностните лица преди провеждането на заседанието на ДК. По този начин се предпазват длъжностните лица от външна намеса. Никога не е имало предварително запознаване с доклада. След като мине заседанието на комисията, тогава евентуално биха могли желаещите да се запознаят с доклада. Невъзможно е да се предостави тази информация предварително.

Това, че не е истина. В понеделник администраторът на Левски се е обадил в комисията и е помолил да бъде разрешено представител на Левски да присъства на заседанието. Няма такава практика, но в крайна сметка решихме да изслушаме представител на Левски. Аз дадох съгласието си такъв да присъства. На това заседание представител на Левски не дойде и не получихме писмен документ. Така че тези упреци, че сме попречили , не е вярно. Това е манипулация - да има такава драстична промяна в отношенията. Странно е. Беше много логично да дойдат и да изтъкнат тезата си. Делегатът на срещата е описал по минути какво се е случило. Каквито и мотиви да има насреща, аз трудно бих приел нещо друго. Хвърлянето на бомбичка е равносилно на престъпление. Доказано е, че е ранено служебно лице. В правилника всичко е описано".

Topsport.bg

Последни новини