Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Левски (София)Локомотив (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Само два месеца по-късно: БФС отново позволи да се използват чужденци в Трета лига

Само два месеца по-късно: БФС отново позволи да се използват чужденци в Трета лига

Topsport.bg

От БФС премахнаха забрана, само два месеца след въвеждането ѝ. Вече в Трета лига ще могат да се използват чужденци. Забраната бе приета в началото на август, но сега от футболната ни централа решиха отново да разрешат на футболисти без български паспорти да играят в аматьорските ни отбори. Промяната бе посрещната с одобрение от третодивизионните клубове, но в Дунав то бе примесено и с разочарование.

Причината е проваленият трансфер на Драгош Фирцулеску, който цяло лято тренираше с русенци, но в крайна сметка се присъдини към друг наш отбор заради забраната за използване на чужденци. Румънецът е юноша на Университатя Крайова, а у нас е играл за Берое и Славия.

"Забраната за картотека на чужденци в Трета лига обаче лиши спортно-техническия ни щаб от неговия опит в халфовата ни линия. През това време с Драгош се е свързал друг роден клуб. Така новината, че БФС отменя тази рестрикция дойде късно за нас и за Фирцулеску. Пътищата ни с него обаче със сигурност не се разделят за дълго. Ще разчитаме на неговото завръщане при първа удобна възможност", съобщиха от ръководството на Дунав.

Самият футболист коментира, че решението на БФС е дошло твърде късно, но бе категоричен, че по-далечните му планове със сигурност са свързани с Дунав.

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Локомотив
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Пирин
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948