Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Сензациите в пресата: Берое разкарва чужденците, "Колежа" ще е само с две трибуни

Сензациите в пресата: Берое разкарва чужденците,

Novsport

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 29 април 2021 година:

„Тема спорт“: "Колежа" ще е само с две трибуни
Отпуснатите от министерството на спорта 25 млн. лева за строителството на стадион "Христо Ботев" ще стигнат за довършване само на две от трибуните, стана ясно от писмото на зам.-кмета на Пловдив Пламен Райчев до мажоритарния собственик на клуба Сдружение ПФК Ботев. "В изпълнение на откритата процедура по Закона за обществените поръчки и сключения договор за строителство изпълнителят "ДЗЗД КОЛЕЖА" в срок е представил изготвения от него финансово-строителен план, съгласно който в етап едно е предвидено да бъдат изпълнени всички дейност и по част пътна: вертикална планировка, всички подготвителни дейности, реализиране на грубия строеж на всички сектори - А, Б, В, Г, изпълнение на всички довършителни работи по сектор А (в обхват, определен от проектантите), всички довършителни работи по сектор Г (в обхват, определен от проектантите), изпълнение на фасадна дограма по всички сектори, изпълнение на врати в сектор А, изпълнение на всички предвидени обработки по трибуни, а именно - полагане на хидроизолация, парапети, мрежи, преградни стени, монтаж на седалки в сектор А и Г. След съгласуване на гореизброените строително-монтажни работи с проектантския екип и строителния надзор на обекта е потвърдено, че в този си вид и обем стадионът ще може да се ползва за мачове от българското първенство и за Купата на България. В настоящата поръчка не са предвидени мероприятия за ремонт на терена на стадион "Христо Ботев". Община Пловдив е поела като ангажимент възстановяване на тревното покритие на терена с цел нормалното му използване. Възложено е на проектантски екип на обекта да предостави техническо решение за възстановяване на тревното покритие, включващо проектосметна документация, на базата на която средствата за възстановяването му ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив", се казва в писмото, което е подписано от зам.-кмета на Пловдив Пламен Райчев. Наскоро стана ясно, че ще има средства и само за една козирка над сектор А.„Тема спорт“: Берое разкарва чужденците


Берое даде начало на операцията "Пълна промяна". Както е известно, спортният директор Валентин Грудев вече обяви, че клубът сменя политиката. "Зелено-белите" ще разкарат чужденците, които са с големи заплати, и ще започнат да залагат повече на млади български играчи. Трима са иностранците, които може да се счита, че са приключили с Берое. Това са Гаюс Макута, Стив Фуртадо и Ибрахима Конте. Първият е под наем от Брага до края на сезона и ще се върне в португалския клуб. Заралии имаха огромно желание да откупят правата му и след това да го препродадат, но изглежда това няма да се случи. Напоследък Макута създава само проблеми, след като през зимата му пропаднал трансфер в чужбина. За последния мач с Монтана Петър Колев дори го остави извън групата. Отдавна в групата не попада и Конте. Високата заплата ще откаже старозагорци и от него. Спортно-техническият щаб обаче се надява да задържи нападателя Алуин Фол. Желанието на новия наставник Петър Колев е да продължи да разчита на него. С все още неясен статут са Еривалдо, Кукула и Октавио. Има и доста български играчи с изтичащи договори - Димо Бакалов, Крум Стоянов, Георги Ангелов, Александър Василев. Под Аязмото остават Александър Цветков и Иван Минчев. Клубът има подписан предварителен договор и с капитана на Царско село Реян Даскалов. Ветеранът Душан Перниш пък обяви след двубоя на "Огоста", че възнамерява да сложи край на кариерата си, въпреки че ръководството се надява той да размисли.

„Тема спорт“: ВАР ванът ще бъде пред съблекалните на „Армията"


Мобилният ВАР микробус, с който системата за видеоарбитраж ще дебютира в Първа лига на мача ЦСКА - Арда, ще бъде позициониран пред домакинската съблекалня на "Българска армия". Ванът ще бъде паркиран в ограденото пространство пред сектор А, като вече има обозначено и маркирано с боя място за него. Както е известно, клубовете домакини ще отговарят за охраната на ВАР вановете. Положителното в срещите на червените е, че около "Армията" и конкретно пред съблекалните винаги има служители на полицията. Срещата с Арда на 3 май започва от 20:15 ч., а ванът за видеореферите трябва да е на стадиона шест часа преди началото, за да бъде скачен към ПТС камионите на телевизията. За старта на плейофите в Топ 6 за първи път нарядите ще включват ВАР съдия, ВАР помощник-съдия и ВАР оператор.

„Тема спорт“: Славия на печалба от над 400 бона за 2020-а
Ръководството на Славия публикува на сайта си съкратен вариант на ГФО за 2020 година. От него става ясно, че печалбата на клуба за отчетения 12-месечен период е в размер на 443 000 лева. Вземанията от трансфери на играчи са 1 858 000 лева. Прави впечатление, че ръководството на белите е изплатило цели 826 338 лева на агенти и посредници. Същевременно все по-усилено се говори, че интерес към Славия има от страна на чуждестранен инвеститор.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948