Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

СЕНЗАЦИОННО: От ЦСКА заговориха за обединение с ЦСКА 1948

СЕНЗАЦИОННО: От ЦСКА заговориха за обединение с ЦСКА 1948

Novsport

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков направи интересно изказване в ефира на телевизия "Европа" относно евентуално обединение между "червените" от стадион "Българска армия" и ЦСКА 1948. Както е известно, клубът от Борисовата градина е обгърнат от неяснота, след като собственикът Гриша Ганчев обяви, че се оттегля. Ето какво заяви Пламен Марков:


На фона на проблема в ЦСКАпо нов начин излиза една друга тема - двата отбора, които носят името ЦСКА. Единият е ЦСКА-София, другият е ЦСКА 1948. Възможно ли е в основата на този отказ на г-н Ганчев и г-н Инджов да стои особен вид подклаждане на процес, който в крайна сметка да доведе до обединението на двата ЦСКА?
- Не съм привърженик на конспирациите, но мисля, че това не е толкова далеч от реалността, ако, естествено, има подобен замисъл. Защото, ако допуснем, че повече няма да има желаещи, които да вземат акциите, или да ги закупят, или да продължат финансирането на този ЦСКА, естествено, че ще дойде време, в който той да прекрати дейността си поради липса на финансов ресурс. Тогава феновете, които са подкрепяли толкова силно отбора, винаги са били нашият 12-ти играч на терена, ще изпаднат в една патова ситуация какво трябва да правят. Така че вашият размисъл не е далеч от логиката, че това може да се случи. А може би, вероятно има и такива, които с действията си целят подобен ход - той да е замислен предварително и всички тези действия да са продиктувани в посока на такова развитие.Включително и т.нар. "обидна декларация" на част от феновете на ЦСКА, насочена срещу г-н Ганчев, би могла да бъде тълкувана в този контекст - като по-далечен замисъл да се стигне до ситуация, при която да се слеят двата отбора?
- Точно така.

Кой е собственик на ЦСКА 1948? Найденов?
- Мисля, че да. Г-н Найденов е финансов благодетел, но дали е собственик, аз не мога да твърдя.

Не е изключено да има и някаква своеобразна компенсаторна реакция за определена дейност, свързана в битката срещу друг крупен собственик на футболен отбор, ЦСКА 1948 да получи шанса да се обедини под своя егида с ЦСКА.
- Нищо не изключвам от това, което и вие казвате. Свидетели сме във времето на какви ли не изненади, така че и това е възможно.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948