Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Сисиньо: Лудогорец безспорно е най-добрият отбор в България и другите се сравняват с нас

Сисиньо: Лудогорец безспорно е най-добрият отбор в България и другите се сравняват с нас

Novsport

Една от звездите на Лудогорец Сисиньо се изказа за собственика на клуба Кирил Домусчиев пред медиите в родината си Бразилия. Той охарактеризира бизнесмена като "страхотен ръководител", който обаче не се свени да бъде строг, когато се налага.

"Кирил Домусчиев е тих и добър човек, той е страхотен ръководител и постоянно се бори за еволюцията на клуба. Когато трябва да бъде строг обаче, може да бъде изключително строг. Имаме контакт с него, но не е толкова често. Все пак е успешен бизнесмен, с огромно влияние в България и има много други задължения."

"Но винаги, когато има време, го прекарва с нас. Често ни говори, надъхва ни. Но когато трябва да дръпне ухото на някого, го прави, което е напълно нормално. Той все пак е собственикът на клуба и личната му цел винаги е била да сме най-добрите", заяви Сисиньо пред изданието Istoe и разкри каква е ролята на боса успехите на клуба.

"Кирил Домусчиев много обича бразилските играчи. Затова винаги търсим и намираме най-класните такива. Това работи много добре за клуба, който винаги постига много добри резултати. Затова нищо чудно, че осем години поред сме шампиони, а два пъти играхме и в Шампионската лига."

"Ние безспорно сме най-добрият отбор в България и другите се сравняват с нас. Ако искаш да си шампион, Лудогорец е отборът, който трябва да победиш. Точно затова ни е и много трудно, защото другите винаги скачат с всичка сила срещу нас и искат да ни победят.""Определено всички имат респект към нас, но искат да прекъснат хегемонията ни. Ние обаче сме сериозни и ще дадем всичко от себе си тя да продължи", заяви Сисиньо и разкри какви са били трудностите му при идването в България.

"Най-трудно ми беше да се адаптирам към местния футбол. В Европа се залага повече на тактиката. Ние обаче сме с бразилски характеристики - играем офанзивен футбол, докато всички в България играят дефанзивно. Така че в началото имах леки проблеми, но слава Богу, се оправих."

"Много трудно ми беше да свикна и със студа. Аз съм от един от най-топлите градове в Бразилия, а в Източна Европа е много, много студено. Но свикнах и с това. В Лудогорец имаме страхотна база, структурата е великолепна, семействата ни са устроени, така че няма абсолютно нищо, от което да се опплаквам и аз, и останалите играчи", заяви още Сисиньо.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село