Талант на Етър стана носител на наградата “Трифон Иванов”

Талант на Етър стана носител на наградата “Трифон Иванов”

Topsport.bg

24-11-2022, 14:36

Младият футболист от школата на Етър Павел Иванов е новият носител на наградата "Трифон Иванов", връчвана от Община Велико Търново. Призът се присъжда ежегодно от 2017 г. насам за най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 години, състезаващ се за клуб на територията на общината.

Ето какво съобщиха "виолетовите" в официалния си сайт:

"Това е единодушното решение на комисията с председател проф. Георги Камарашев, в която влизат още Бончо Генчев, Деян Куздов, Георги Недев, Георги Давидов, Игор Бакьов и Анатоли Петров. Предложението бе гласувано и прието единодушно от Общинския съвет на днешната сесия.

Номинацията бе направена от ФК "Етър". Павел Иванов е футболист на "виолетовите" от 2014 г. насам, един от капитаните е на набор 2006 г. Вече е бил носител наградата МБМ "Най-добър футболист - София 2017/2018", както и на наградата "Кока-кола къп 2018". Той е възпитан и целеустремен, посочват още от клуба, а в експертната оценка на треньорите се казва още, че е перспективeн, волеви, постоянен и дисциплиниран.

Носители на наградата "Трифон Иванов" досега през годините са били Десислав Пенев, Стелиян Добрев, Калоян Ненчев, Кристиян Димитров и Росен Върбишки. В памет на легендарния защитник по инициатива на кмета Даниел Панов всяка година се провежда и детски футболен турнир на стадион "Ивайло".

Източник: Topsport.bg

Последни новини