Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Феро: С изключение на гола, Лудогорец не създаде положение пред нашата врата

Феро: С изключение на гола, Лудогорец не създаде положение пред нашата врата

Novsport

Треньорът Ферарио Спасов засипа с похвали своите играчи въпреки загубата 0:1 от Лудогорец. Това беше повторен дебют на специалиста начело на Ботев Пловдив. Опитният наставник заяви, че реакцията на феновете след края на срещата е била важна индикация за настъпилата позитивна промяна, но в същото време отчете спешната нужда от точки.

„Със сигурност Пламен Илиев ни попречи. Това беше човекът. С изключение на техния гол, Лудогорец не създаде пред нашата врата положения. Добре бяхме разположени, добре изиграхме мача. Създадохме достатъчно положения, с които този резултата да не бъде в наша вреда. Затова съм огорчен – невинаги добрата игра води до позитивен резултат. Най-важното обаче бе реакцията на отбора, начинът, по който се противопоставихме на Лудогорец и им създадохме проблеми. Не бива да навеждаме глави след тази загуба, а да наберем самочувствие. Липсата на точки определено се отразява зле върху увереността на отбора”, заяви Спасов пред DIEMA SPORT.

„Промяната идва от играчите. Магьосници във футбола и живота няма. Ако кажа, че за тези 10 дена сме направили нещо велико, за да променим нещо, ще е лъжа. Разговорите бяха в тази насока, защото футболистите са добри. Имаше разколебаване, налегнала апатия. Имаше и други причини, които няма да споменавам. Те тренираха по изключително добър начин. Това, че играхме добре, ще ни даде самочувствие за в бъдеще, че ще можем да трупаме точки.”„Разбира се, младите играха на ниво. Всички те са футболисти на Ботев – те не са млади, не са дебютанти. Щом тренират с нас, те са футболисти на Ботев. Играят със същото самочувствие, каквото имат и останалите. Не мога да ги деля. Със сигурност разполагаме с други добри млади футболисти. Това е пътят. Трябва да поемаме рисковете да ги пускаме, а те да защитават своето място на терена. Воюва се за това нещо, то не е даденост.”

„Работата се върши точно на терена. Атмосферата, откъдето и да я погледнеш, е такава, но с днешното представяне и привържениците видяха реакцията на отбора, промяната. Винаги съм казвал, че феновете са най-важният барометър. Дори след загуба от Лудогорец, те изпратиха подобаващо играчите. Така и трябва да бъде. А всичко случващо се не само в Ботев, а изобщо в българския футбол напоследък, с колегите се шегуваме, че по-подходящо време да бъдем треньори на Ботев няма. Отдавам всичко на момчетата – те са тези, които карат отборът да изглежда добре или недобре.”

„Чувствам се странно да съм треньор. Допреди няколко седмици имах съвсем други ангажименти в клуба. Трябваше да се взима бързо решение. Това е отбор, в който се чувствах добре преди няколко години. Трябва да се стегнем, защото мястото, на което отборът се намира, не подхожда на Ботев”, завърши Спасов.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село