Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Френски гигант може да управлява новата „Армия”

Френски гигант може да управлява новата „Армия”

Novsport

Намеренията на ЦСКА да строи нов модерен стадион на мястото на „Българска армия" добиват все по-конкретни очертания.

Ива Георгиева, която е представител в България на една от най-големите световни компании за спортен мениджмънт - френската „Лагардер", призна, че от клуба са ги търсили преди месец заради изграждането и управлението на ново спортно съоръжение.

„ЦСКА се нуждае от компания с оперативен опит на стадиони. Преди повече от месец ЦСКА се обърна към нас, представяйки своята визия за изграждане на нов стадион. Към онзи момент те не бяха готови да водят разговори за привличането ни като оператор. Имахме разговори, нямаме договорни отношения. Демонстрирали сме готовност и желание да реализираме финансово ефективен модел за нов стадион в София", каза пред „Гонг" Ива Георгиева.

„Планът „Юнкер" е прекрасна възможност за финансиране на подобни проекти. Собствениците на клуба трябва да са наясно с реда за кандидатстване за тези средства и връщането им, защото те не са безвъзмездни.

Голямото предизвикателство за ЦСКА е да гарантира доходност от предвижданата инвестиция. Трудно мога да си представя, че ЦСКА са в състояние сами да предложат решение в тази посока”, уточни Георгиева.„Концепцията за управление не разчита само на приходи от футболни мачове, но и на допълнителни събития - развлечения, срещи, конференции, които гарантират ангажимента на съоръжението 365 дни в годината. Това изключва изграждането на търговски обекти,генериращи човекопоток в или около стадиона, за да компенсира инвестицията в съоръжението. За съжаление, България все още е известна като страна с рискова икономика", казва Ива Георгиева.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село