Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Левски (София)Локомотив (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Ясно е как ММС ще помогне за новия стадион на ЦСКА, от Левски искат държавата да им направи козирка

Ясно е как ММС ще помогне за новия стадион на ЦСКА, от Левски искат държавата да им направи козирка

Topsport.bg

Спортният министър Радостин Василев обяви подробности за стоителството на нов стадион на ЦСКА и поясни ситуацията с този на Левски.

Юристът категоричо заяви, че "червените" трябва да финансират изцяло ново спортно съоръжение, а държавата само ще помогне документално. "Сините" пък искали козирка за Сектор "А", която да е финансирана от министерството, но Василев сподели, че това няма как да се случи.

"Трябва да питате ЦСКА, защото от тях зависи строителството. Взехме решение, ангажирахме и кантора, че ние като притежаваме един нефункционален имот и искаме някой да го изгради, сме готови да го предоставим. Те да предоставят инвестиционен план и проект, а ние като министерство ще извадим документите. Те трябва да го изградят със собствени средства.

Подписахме анекс към договора за наем, с което има крайни срокове за инвестиционен план и проект за стадиона, който струва милиони. С общината сме уточнили какви подходи ще има, тъй като това е парк. Ние ще спазим закона и се надявам инвеститорът да си спази ангажимента", заяви той пред "Евроком".

"Левски има спешна нужда от козирка, само че искат да я направи държавата. А държавата към момента не е предвидила средства за строителство на стадиони. Сега ще разработваме тепърва програма за помощ на футбола. А пловдивските отбори? 25 милиона, дадени от държавата - няма ги. Местната власт е отговорна за тази разруха", завърши по темата министър Василев.

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Локомотив
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Пирин
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948