Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Ясно е кой ще предостави екипировката на Левски за следващия сезон

Ясно е кой ще предостави екипировката на Левски за следващия сезон

Novsport

Официално ПФКЛевскиотново ще играе със спортна екипировка "Joma" по информация на "Спортал".

СобственицитеНаско Сиракови Тити Папазов подписаха тригодишен контракт с представителите на испанската фирма, която се завръща на стадион "Георги Аспарухов" след пауза от три сезона. Представител на спортния концерн еИван Василев, който е собственик наЛокомотив (София). Фирмата облича няколко тима в efbet Лига и националните отбори на България. Както е известно, "Joma" обличаше "сините" за първи път при 100-годишния юбилей - 2014 година,като правеше това до лятото на 2017 година, когато тогавашният собственик на клуба Спас Русев се договори със Спорт Депо, за да може 26-кратните шампиони да играят с "Nike".

Настоящият втори най-голям акционер на "Герена" Тити Папазов тогава направи всичко възможно, за да не се стигне до съд от страна на "Joma", след като договорът им беше прекратен неправомерно. "Да, истина е! "Joma" отново ще облича Левски. Договорът е за три години, като беше подписан в петък. Всичко това благодарение на Тити Папазов. Именно той работи с нас, когато обличахме Левски за 100-годишния юбилей, когато бяха направени първите ексклузивни екипи за клуба. Той заяви, че има морален ангажимент към нас, след като през 2017 година дойде с Евгени Русев (синът на Спас Русев) да ни моли да не съдим клуба, когато имаха действащ договор с нас, а подписаха с друга фирма. Явно съдбата ни е такава, че все работим с Левски, когато има проблеми в клуба. Ние вярваме, че този голям клуб и страхотните му фенове, ще излязат съвсем скоро от тежката ситуация", коментираВалентин Николов, изпълнителен директор на представителството на "Joma" в България.На този етап в историята на 106-годишния клуб екипът на Левски за сезон 2014/2015 година е най-купуваният от феновете, като над 6000 фланелки бяха продадени само от клуба. Тогава върху създаването на екипировката работеха професионалисти от Фондация "Фонд 100 години Левски", в продължение на месеци, за да бъдат изпипани всякакви детайли, а много успешен бе и вторият екип. Както е известно, феновете приеха много добре това, че след повече от 50 години бе възстановен първоначалният екип на Левски, който е с жълто-червена окраска.

Интересен факт е, представителите на "Joma" в България инвестираха 240 000 лева при юбилея на Левски, за да може да бъдат произведени фланелки на клуба, тъй като "сините" и тогава имаха финансови проблеми. По-интересното е, че след като бяха продадени екипите на стойност 500 000 лева, тогавашният изпълнителен директор на столичния гранд Константин Баждеков не възстанови първоначално инвестираната от представители на "Joma" сума, както беше уговорката, което доведе до напрежение между двете страни и трябваше Тодор Батков и Иво Тонев да се намесят.

"За съжаление, тази година няма да има ексклузивна фланелка за Левски, тъй като започнахме да говорим за договор преди месец, когато Наско Сираков пое клуба. Представителите на клуба избраха екипа, с който ще играят през сезон 2020/2021 година. Въпреки кратките срокове, тъй като договорът влезе в сила буквално преди два дни, очаквам до 15 дни първият тим на Левски да получи своята официална екипировка. Всичко е от последната колекция на "Joma" за 2020 година. Надявам се, че догодина ще имаме повече време и да направим нещо специално за феновете на "сините", които доказаха, че когато има нещо красиво, създадено специално за клуба, го купуват", заяви Николов.На този етап няма яснота обаче кога феновете на Левски ще могат да купят от клубния магазин новия екип на "сините". Нещо, което ръководството се надява да се случи, когато стартира първенството на 7 август.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948