10 от Берое се пребориха за точката срещу ФК ЦСКА 1948

10 от Берое се пребориха за точката срещу ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

07-05-2022, 21:47

Отборите на ФК ЦСКА 1948 и Берое завършиха наравно 2:2 в драматичен двубой от 30-ия кръг на втората осмица на efbet Лига.

Александър Колев (44') даде аванс за домакините, след като бе точен от дузпа. В началото на втората част Симеон Мечев (55') изравни, но малко след това Ивайло Чочев (58') изведе столичани отново напред. Като за капак на всичко, заралии останаха с човек по-малко, след като в 67-ата минута Абубакар Тунгара получи директен червен картон.

Все пак гостите стигнаха до равенството след гол на Алиун Фал (90') в края на срещата. Ситуацията бе прекалено дълго преглеждана от ВАР, но в крайна сметка попадението бе признато за редовно.

Двата отбора започнаха много предпазливо срещата, като в първите 20 минути интересните положения пред вратите на Даниел Наумов и Генадий Ганев бяха мираж.

В 22-рата минута Алиун Фал преодоля Даниел Наумов и се строполи на земята. Съдията Ивайло Ненков провери ситуацията чрез ВАР и не промени мнението си, въпреки, че повторенията по-скоро оставиха впечатление, че нападателят бе фаулиран.

В 30-ата минута Галин Иванов се оказа непокрит и получи отлично подаване отдясно. Иванов отправи изстрел от точката на дузпата, но Генадий Ганев демонстрира фантастичен рефлекс и спаси.

В 42-рата минута Марио Топузов овладя топката, Георги Динков се опита да му я отнеме и играчът на домакините се свлече на земята. Ивайло Ненков провери ситуацията чрез ВАР и посочи бялата точка. Александър Колев се нагърби с отговорността и не сгреши.

В началото на втората част старозагорци изравниха. Симеон Мечев получи топката и отправи топовен изстрел от около 25 метра, който не остави шансове на Даниел Наумов.

Радостта на гостите обаче бе кратка, тъй като три минути по-късно столичани отново поведоха. Ивайло Чочев с техничен удар прати топката в далечния ъгъл на Ганев за 2:1.

В 67-ата минута положението за Берое се влоши още повече, след като Абубакар Тунгара получи червен картон. Футболистът извърши ужасяващо нарушение, удряйки главата на Ангел Лясков.

В 79-ата минута Реян Даскалов бе на сантиметри от атрактивен автогол. Футболистът се опита да изчисти центриране на Давиде Мариани дълбоко в пеналтерията. Даскалов насочи топката към вратата си, но за негов късмет, тя се удари в горната греда.

В 90-ата миута Алиун Фал донесе точката за отбора си. Футболистът засече прекрасно центриране на Симеон Мечев от пряк свободен удар. Ситуацията бе прекалено дълго преглеждана от ВАР, но в крайна сметка попадението бе признато за редовно.

Източник: Topsport.bg

Последни новини