3 причини Левски да победи Лудогорец

3 причини Левски да победи Лудогорец

Novsport

30-09-2019, 08:26

В неделя на Левски му предстои най-сериозният тест, откакто отборът е ръководен от Петър Хубчев. Тогава сините гостуват на Лудогорец в пряк сблъсък за първото място. Мачът на 6 октомври е от 20:15 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Веднага след победата с 3:1 над Ботев Враца Хубчев побърза да предупреди, че предстоящата среща не е толкова особена. "Успех над Лудогорец ще бъде точно толкова ценен, колкото и този над Витоша Бистрица например. Дали сме готови за този мач? Какво специално виждате точно в този двубой? За него дават също 3 точки, а не 13", сопна се специалистът. Видно е, че по този начин той се опитва да махне напрежението от отбора си. Но на всеки е ясно, че сблъсъкът е с голяма стойност, и то не само поради факта, че можеш да увеличиш актива си, а съперникът да не го направи. При победа в Разград Левски ще докаже първо на себе си, а след това и на другите, че този сезон наистина ще го играе сериозен претендент. Защото в миналите години по това време на първенството тимът нерядко водеше в подреждането, но с настъпването на есента и идването на първите по-студени дни всичко започваше да се разпада.

Още преди време Хубчев започна да го играе умряла лисица. "Малки сме за първото място, не сме дорасли за него", подметна веднъж треньорът. Друг път каза: "Не сме толкова големи, че да си избираме в кой турнир да хвърлим всичко", факт е, че сините имат още много хляб да изядат, за да се превърнат в отбора, който треньорът иска. Всички виждат, че на този етап нямат нито ширината, нито класата в състава, с каквато разполага Лудогорец. Но наистина ли са такива аутсайдери, че на визитата в Разград да се гледа като на дуел между Давид и Голиат? Ето няколко причини, поради които, Левски може да победи в неделя.

ПЕТЪР ХУБЧЕВ

Треньорът на Левски знае как се печели от ролята на аутсайдер. Победите над Холандия и Швеция с националния отбор го доказват. Да, те бяха постигнати в домакинства, но като наставник на клубен тим той е подчинявал Левски на "Герена" и ЦСКА на "Армията" - правил го е с Берое. До момента Хубчев прави така, че тимът му да действа балансирано. В последните 3 шампионатни двубоя сините бяха стабилни и знаеха как да стигнат до трите точки - 3:0 над Черно море, 2:0 над Славия и 3:1 над Ботев Враца. Само в един двубой у нас до момента Левски бе категорично надигран през целия мач - при 3:1 над Берое. След това сините си взеха поука и с изключение на втората част от дербито с ЦСКА нещата им се получават. Вече имат и избистрен

СТАБИЛНАТА ИГРА НА БЕКОВЕТЕ

Успееш ли да се справиш с набезите на Лудогорец по фланговете, то си успял да свършиш повече от половината работа. През този сезон бековете на сините Живко Миланов и Иван Горанов действат стабилно. Прави впечатление, че при Петър Хубчев те играят силно изтеглени в предни позиции. Най-вероятно срещу Лудогорец няма да е така, защото ще трябва да се съсредоточат върху играта си в дефанзивен план. През минали сезони сините са били колебливи точно на тези постове, защото фланговите нападатели не са се влагали толкова в дефанзивен план. Сега Станислав Иванов помага доста в отбрана, а най-вероятно някой от опорните полузащитници по-често ще бъде опора на Горанов.

РАЗДВОЕНИЕТО НА ЛУДОГОРЕЦ

В момента Лудогорец играе на три фронта, а поне до зимата най-голямата част от вниманието на отбора ще бъде насочено към Лига Европа. В този турнир се играе не само за престиж, но и за пари и клубен коефициент - неща, които са важни за разградчани. Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев ще пусне най-силния си състав в четвъртък срещу Ференцварош. Защото с победа в Будапеща ще направи огромна крачка към преминаване на груповата фаза в ЛЕ. Кои ще излязат срещу сините след това в неделя - колко ще са свежи титулярите и колко резерви ще бъдат на игрището - това са все компоненти в полза на Левски.

Източник: Novsport

Последни новини