7 години по-късно: Отново е време за Локо (София) - Левски

7 години по-късно: Отново е време за Локо (София) - Левски

Topsport.bg

15-10-2021, 00:53

Локомотив (София) ще приеме Левски на националния стадион "Васил Левски" в едно позабравено столично дерби. За последно двата тима се изправиха един срещу друг преди цели 7 години - на 2-ри ноември 2014-а година. Тогава "сините" се наложиха с 1:0, а автор на попадението стана Антонио Аниете. В двата тима няма нито един играч, който да е участвал в онази среща.

Червено-черните се представят повече от добре до момента в Елита, като те са в серия от 5 поредни двубоя без загуба в първенството, както и 1 за купата. За последно загубиха на 21 август, когато паднаха с 0:5 при гостуването на Лудогорец в Разград. След това обаче треньорът Иван Колев и възпитаниците му напипаха верния ритъм и със стегната игра започнаха да трупат точки, а и достигнаха до осминафиналите за купата.

На "Герена" ситуацията е малко по-различна. Откакто Мъри се завърна, при Левски се забелязва подобрение в представянето на тима, но не и на резултатите. Едва ли треньорът си е представял, че в първите си четири шампионатни мача начело няма да е стигнал до победа. Левски бе в серия от 2 равенства - 2:2 с Локо Пловдив и 0:0 с ФК ЦСКА 1948 Сф, последвани от 2 загуби - 1:2 от ЦСКА и 2:4 от Лудогорец. В три от тези мача сините повеждаха, но от водеща позиция в двубоите стигнаха само до 1 точка.

Станимир Стоилов ще извърши някои промени в състава. На вратата ще е Николай Михайлов, а пред него като бекове ще действат Драган Михайлович и Иван Горанов. В центъра на защитата мястото си ще заеме северномакедонецът Гьоко Зайков, а до него - панамецът Хосе Кордоба. В полузащитата всичко зависи от състоянието на близнаците Борислав и Радослав Цоневи. Двамата играха за националния отбор и имат натрупани картони.

 

При евентуално тяхно отсъствие се очаква в центъра на халфовата линия да са Георги Миланов и Андриан Краев, а пред тях - Димитър Костадинов. По крилата ще връхлитат Здравко Димитров и Марин Петков, а на върха на атаката ще действа Билал Бари, който търси първи гол с екипа на 26-кратните шампиони.

В същото време в Локо нямат кадрови проблеми. Треньорът Иван Колев няма да разчита единствено на Марио Петков, който получи тежка контузия при гостуването на Черно море. Пламен Крачунов вече е възстановен и ще може да стартира от първата минута. Колев ще заложи на Александър Любенов на вратата. Пред него ще се наредят Селсо Рапосо, Матеус Дуарте, Крачунов и Мики Орачев. В средата на терена ще действат Божидар Кацаров и Владимир Семерджиев. На крилата ще застанат Александър Александров и Вържил Пинсон, а зад нападателя Илия Димитров ще действа Октавио.

Двубоят между двата тима е тази вечер от 20:00 часа.

Източник: Topsport.bg

Последни новини