Азрудин Валентич: Искаме нови двама играчи

Азрудин Валентич: Искаме нови двама играчи

Topsport.bg

23-01-2022, 15:15

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич говори пред медиите след завръщането на отбора в България от зимния лагер Дубай.

"Прогресираме през цялото време. В първия мач загубихме, пропуснахме много шансове. Срещу Зенит играхме по-добре. Доволен съм от момчетата, тренираха добре. Три и половина седмици трябва да продължим да работим, на това време, надявам се да нямаме контузени и да няма вируси. Трябва да сме готови за началото на полусезона. Чувствам се добре, доволен съм от това, което виждам.

Работим по трансфери. Не е тайна, че искаме да доведем нови двама футболисти. Искаме да отговарят на нашия профил, но дори и да не стане се радвам на тези, които имам.

Балтанов работи много добре, особено през втората седмица. През първите няколко дни имаше малко проблеми, не беше на нужното физическо ниво, но през втората седмица работи много добре. Винаги, когато се включва, помага с опита и поведението си. Сега предстоят три дни почивка и след това ще говорим за него за договор.

Коронавирусът може да се случи на всеки, живеем в такива времена. Имаме двама от отбора болни. Не е коректно да казвам кои са, единият е играч, другият е от щаба. Чувстват се добре, така че позитивното за тях е, че ще се радват на повече време в Дубай.

Ще играем срещу добри тимове, ще трябва да работим, за да запазим второто или третото място. Имаме добър тим, играем добре. След всяка седмица сме все по-добре и поставяме все по-високи цели", заяви треньорът на Ботев.

Относно рязката смяна на метеорологичните условия от топъл Дубай в студена България, Валентич отговори:

"Вчера си говорихме с момчетата, че днес всички трябва да си стоят вкъщи, да почиват, да хапват и да спят. Утре е добре да се разходят малко, а във вторник да останат по-дълго навън, поне един час, за да се адаптират по-бързо към климата".

Източник: Topsport.bg