Азрудин Валентич: Усещам нервност у футболистите

Азрудин Валентич: Усещам нервност у футболистите

Topsport.bg

26-11-2021, 16:28

Tреньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич говори след нулевото равенство на своя тим като гост на Славия. Ето какво каза той:

"Идва един период, в който започваме да мислим как да запазим тази позиция в челото на класирането. Аз постоянно казвам на футболистите да забравят за нея и да играят футбол. Усещам нервност у футболистите. Днес също го имаше. Не се подсигурявахме достатъчно добре отляво, където съперникът направи доста положения. След смяната през второто полувреме, ние владеехме нещата на мача.

Този млад вратар на съперника е невероятен. Беше важно да се върнем с точки днес, след като загубихме от Черно море в миналия кръг, но не успяхме. Ако преди началото на този сезон някой ни беше казал, че след 16 мача ще сме толкова нагоре в класирането, щяхме да сме радостни. Трябва да продължим да правим това, което правим. Искаме да подобряваме представянето в атака.

Когато един отбор не вкарва голове, но прави възможности, винаги идва въпроса с централния нападател. С Наско Илиев обаче нямаше да създаваме толкова възможности, колкото сега. Трябва да жертваш нещо, за да получиш друго.

Ботев е добър отбор, но можем да се представяме по-силно. До мачът с Лудогорец ние бяхме във възходяща форма, а сега леко се разколебахме, но се опитваме да сме балансирани", каза Валентич.

Източник: Topsport.bg

Последни новини