Акрапович: Искам моят Локо да остане в историята

Акрапович: Искам моят Локо да остане в историята

Novsport

23-06-2020, 08:29

Tреньорът на Локо Пловдив Бруно Акрапович даде интервю пред "Тема Спорт" в навечерието на полуфинала-реванш срещу Левски за купата. Тимът му има добър аванс от 2 чисти гола, взет на "Лаута". При него Локомотив Пловдив няма поражение в турнира (б.а. - последното за черно-белите е на 1/8-финалите през сезон 2017/18 -1:2 след продължения от Славия, когато бяха водени от Воин Войнов). Босненският специалист обаче е далеч от мнението, че финалът вече е достигнат. Какви съвети е дал на играчите си, как иска те да подходят и с кои футболисти на Левски трябва да се внимава, четете в следващите редове.

Г-н Акрапович, готов ли е Локомотив за сблъсъка на "Герена"?

- Нямам големи проблеми около окомплектоването на състава, мисля, че момчетата са готови. Ще ни липсва единствено Давид Малембана, който продължава да лекува контузията, получена по време на мача с ЦСКА (1:1). Останалите са готови и жадни за изява срещу Левски.

След победата ви с 2:0 на "Лаута" спортният директор Георги Иванов е заявил пред отбора, че не трябва да има отпускане, защото на "Георги Аспарухов" 90 минути минават много дълго, така ли е?

- Напълно сьм съгласен. Точно затова искам да стартираме с чувството, че задължително трябва да вкараме гол. Направим ли го, ще държим мача в ръцете си. Искам да играем, сякаш двубоят в Пловдив е бил 0:0. Нито за миг няма да подценим Левски. Не бива да мислим, че сме си свършили работата. Не е така, напротив. Очакват ни интересни минути, в които трябва да дадем всичко от себе си, за да се класираме отново на финала.

Какво видяхте от Левски в изминалото дерби с ЦСКА? Съперникът ви вкара 3 гола, които ще са му необходими и срещу вас, но допусна и толкова в мрежата си?

- Вярно е, че Левски реализира три попадения. Правилно е да кажем, че успя да се възползва от грешки на противника си, но и допусна доста неточности пред вратата си... Но във футбола без някой да сбърка, другият няма как да отбележи. В българските отбори няма играчи от качеството на Меси и Роналдо, които сами могат да надиграват защитите и да се разписват. Но Левски определено има силни футболисти и това сме го отчели. Трябва да държим Станислав Иванов, Паулиньо и Алар далече от вратата си, ако искаме да нямаме проблеми и да играем финал. От друга страна, нашата задача ще си осъане да атакуваме опасно и да вкараме гол. За Локомотив това ще бъде много важно.

В първия полуфинал Локомотив доминираше напълно на терена, можете ли да повторите представянето си?

- Доминираш, колкото ти позволява противникът. Разбира се, че ще се опитаме да го направим пак. Това е и целта ни, но Левски със сигурност не е на това мнение и сега ще иска да се докаже. Ясно е, че е много трудно в дома на съперника да контролираш всичко. И е почти невъзможно да го направиш. Ще се опитаме да направим двубоя интересен за публиката.

Колко коварен резултат е 2:0?

- Клиширано е, но наистина за треньорите е такъв, най-опасният. Просто защото не можеш да влезеш в главите на играчите и да им втълпиш, че не трябва да има никакво отпускане. Не можеш просто да надникнеш и да видиш какви мисли имат и дали няма нотки на подценяване, как се настройват за сблъсъка. Ние вече имаме обеца на ухото точно от победа с 2:0 в първи двубой от елиминационна фаза, при това в Лига Европа. Знаете, че победихме с толкова Спартак Търнава, а в Словакия имахме проблеми, но все пак продължихме (б.а. - Локо загуби с 1:3, а въпреки че от 35-ата минута съперникът бе с човек по-малко, в един момент падаше с 0:3). Точно за това им приказвах. Предупредих ги, че ако не внимаваме, може да ни се случи същото. Не бива да има никакво подценяване. Не сме си свършили работата! Трябва да преминем през много неща, за да отидем на финала.

Нямате загуба за купата на България. Можем ли да кажем, че това е вашият турнир?

- Така изглежда (смее се). Причината е, че в тези двубои сме много концентрирани и мотивирани. Важното е да си последователен в това, което правиш. След спечелването на трофея миналия сезон, започнахме да се представяме по-силно и в първенството. Всичко е свързано, дава отражение. Купата е специална, за нея винаги играем по различен начин, просто защото момчетата се хвърлят с голямо желание. Спечелихме миналия сезон, сега искаме да го направим отново.

Имате ли сили за втори пореден трофей - нещо, което Локо не е правил в историята си?

- Много искам моят Локомотив да остане в историята! Това ще е нещо специално. Ако го направим, ще се радвам повече за отбора и привържениците. Защото те наистина заслужават да спечелим.

Източник: Novsport

Последни новини