Ал Тай плаща 750 000 евро за Мартин Луков

Ал Тай плаща 750 000 евро за Мартин Луков

Topsport.bg

22-06-2021, 09:38

Локомотив (Пд) осъществи още един изходящ трансфер. Вчера стана ясно, че Мартин Луков ще продължи кариерата си в Ал Тай. Тимът, който си осигури промоция за елита на Саудитска Арабия, търси спешно подсилване на всички постове.

Според вестник "Оказ" сделката с "черно-белите" за Луков е на стойност 750 000 евро (1 500 000 лева) и ще бъде рекордна до този момент за клуба. Родният национал ще завари в новия си отбор само един чужденец - Дани Амора, който е бразилец. Основната цел на ръководството до този момент бе да задържи треньора Мохамед Ел Куки. Тунизиецът сбъдна мечтата на шефовете за върне Ал Тай в елита след 13 години изгнание в по-долната дивизия.

Създаденият през 1959 година тим не може да се похвали с кой знае какви успехи, ако не се брои, че е ставал три пъти първенец на Втора дивизия, пише "Мач Телеграф". Ал Тай е от град Хаил, който е изграден в оазис насред пустинята Неджд. Рицарите на Севера, както феновете наричат любимците си, играят домакинските си мачове на стадион "Принц Абдул Азис бин Мусаед", който са принудени да делят с вечния си съперник - Ал Джабалаин.

Луков пропусна почти цялата пролет, след като получи сериозна травма. Сделката с Ал Тай ще влезе в сила, след като той мине медицински тестове и подпише официално. "Черно-белите" пък ще трябва да търсят още един опитен вратар освен Илко Пиргов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини