Аладжов: Стискам палци на Левски и мисля, че ще запишем "Синя приказка 2"

Аладжов: Стискам палци на Левски и мисля, че ще запишем

Topsport.bg

28-06-2022, 17:12

Легендата на Левски - Стефан Аладжов, сподели наблюденията си върху играта на "сините" до този момент от подготовката.

Футболистът с най-много изиграни срещи за "сините" заяви, че в защита има доста пропуски и е нормално треньорът на тима Станимир Стоилов да е строг спрямо футболистите.

"Нужен ни е един централен нападател, който да е конкуренция на Бари. Ивелин Попов не е типичен такъв, а сега се и контузи. Разбира се, на всеки може да се случи и никой не е застрахован от травми, но трябва да има конкуренция на поста нападател в Левски. Станимир Стоилов смени цялата защита, намирайки наистина добри футболисти. И все пак трябва да има повече конкуренция на всички линии. В защита има доста пропуски, ако противникът е по-класен, ще се възползва от тези грешки. Такива имаше и в контролата със Септември, и в тази с Академия Пандев. Дано това да е временна ситуация, но тези хора, когато идват в Левски, трябва да знаят в кой отбора са. Не може с лекота да се допускат нападатели да излизат сами срещу вратаря и по случайност да не вкарват.

В края на първенството играха наистина много силно. Дано да се стегнат и да надградят, защото публиката на "сините" не прощава. Мъри върна зрителите по трибуните, но за да се задържат на стадиона, трябва да се показват добри игри и победи", заяви легендата на клуба пред "Мач Телеграф".

"Бранителите са едно звено и всеки трябва да подсигурява другия. Може после да му се скара, защо така е застанал и т.н. Но в средата на защита се намират много пролуки. Последният трябва да подсигурява, но съм сигурен, че Мъри им ги е казал тези неща и до началото на първенството ще са ги преодолели. Идват други още по-важни мачове - ПАОК. Това е много сериозен отбор и е неизменно в битката за титлата. Взимат добри футболисти, а ние играем трудно по традиция с гръцки клубове.

Вярвам, че ще успеем да ги изхвърлим от европейските турнири. Стоилов показа, че не се задоволява с малкото. Освен това тези мачове ги обича много, а и там е тръпката. В Европа са на друго ниво срещите. Стискам палци и мисля, че ще запишем "Синя приказка 2″. Мъри вдигна много високо летвата и даде висок старт. Би трябвало да се случи, а и публиката очаква подвизи в европейските клубни турнири", продължи Аладжов.

"Стоилов е взискателен по принцип, доказал се е и в други страни, не само в България. Нормално да е краен понякога, след като отзад има сериозни пролуки.

Като дойдеш в Левски трябва да надскачаш себе си. Аз съм на мнение, че дойдеш ли на "Георги Аспарухов", след това трябва да играеш задължително в националния отбор или в гарнитурите на страната, която представляваш", завърши той.

Източник: Topsport.bg

Последни новини