Али Соу: Започнах годината с усмивка, ще завърша с триумф

Али Соу: Започнах годината с усмивка, ще завърша с триумф

Novsport

08-01-2021, 07:59

Нападателят на ЦСКА Али Соу демонстрира отлично настроение по време на лагера в Турция.

Той постоянно публикува в профила си в една от социалните мрежи кадри от тренировките на червените в курорта Алания.

Към една от снимките гамбиецът написа:

"Щастлив съм да започна 2021 година с усмивка. Целта е да я завърша с голям триумф и тържество. Разбира се, пак с усмивка. Нека има такива на всички лица. Нека да вървим! Само ЦСКА!".

Централният нападател остави зад гърба си много силна есен. Той бе колеблив само в един момент – когато бе на крачка от преминаване във френския Дижон.

В Първа лига Соу изигра 15 мача, в които вкара 7 гола. Той не пропусна да се разпише веднъж и при успеха с 5:0 над Ботев Ихтиман за купата. Соу реализира 5 попадения в похода на червените в Лига Европа, като две от тях бяха в мрежата на италианския гранд Рома.

На няколко пъти в края на 2020 година Али заяви, че няма нищо против да остане в ЦСКА и през пролетния полусезон, въпреки че към него има сериозен интерес от чужбина. Соу иска да помогне на тима да спечели шампионската титла.

Междувременно стана ясно, че крилото Джером Синклеър ще се присъедини към отбора в Турция днес и ще започне тренировки в събота. Почти сигурно англичанинът ще пропусне първия спаринг на червените за годината. На Синклеър ще бъде разработена програма, за да навакса изоставането си.

Още един футболист на червените все още не е в лагера. Продължават транспортните проблеми заради пандемията с коронавирус за Жул Кейта. Очакваше се той също да бъде при ЦСКА до края на тази седмица, но това няма да стане преди 10 януари. Това е последната информация, идваща от червените.

Кейта не е напуснал отбора и ще играе за червените през пролетта. През есента той вкара 1 гол в 10 шампионатни мача. Добрата новина е, че след първите няколко тренировки на ЦСКА в Алания няма футболисти с травми. Всички се подготвят на пълни обороти под ръководството на Бруно Акрапович.

ЦСКА ще направи третата си тренировка в Турция този следобед и ще стартира с контролите още в събота, 9 януари. За първи съперник червените са избрали по-непретенциозен тим. Те ще срещнат дублиращия състав на местния Аланияспор.

Именно в турския курорт Алания възпитаниците на Бруно Акрапович са на подготовка. От клуба правят всичко възможно да излъчат спаринга по интернет, за да имат възможност част от феновете да проследят пряко първия мач на ЦСКА за годината.

Аланияспор се намира на трето място в местното първенство. Дублиращият отбор пък се състезава в Суперлигата до 21 години. Отборът е 9-и в класирането. Червените ще останат в Турция до 18 януари. До края на лагера там тимът ще изиграе още две приятелски срещи.

Първата от тях ще е с полския Стал Миелец, в който играят бившият капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски и ново-присъединилият се нападател Алекс Колев. Спарингът ще се проведе на 13 януари, сряда. В момента се търси съперник за последната контрола там. Тя е предвидена за 17 януари, неделя.

Сигурни обаче са две проверки за последната седмица преди подновяването на пролетния дял - с Ботев Враца на 2 февруари и с лидера във Втора лига - Локомотив София, на 5 или 6 февруари. Срещата с червено-черните ще се играе на "Българска армия". В първия си шампионатен мач за 2021-ва армейците срещат Славия на "Овча купел" на 13 февруари, събота.

В последните години по време на зимната пауза червените се готвеха в Испания. Заради пандемията с коронавирус този път избраха по-близка дестинация. Условията в югоизточната ни съседка са добри. Всичко за успешна пролет е в ръцете на Бруно Акрапович и краката на възпитаниците му.

Източник: Novsport

Последни новини