Али Соу изравни Каранга, Дижон не се отказва от гамбиеца

Али Соу изравни Каранга, Дижон не се отказва от гамбиеца

Novsport

08-12-2020, 07:38

Али Соу се разписа при победата на ЦСКА над Ботев Пловдив (3:0) през уикенда, така че вече има 5 попадения от началото на сезона в Първа лига и общо 9 във всички турнири (3 в Лига Европа и 1 за купата). 

С попадението си в Коматево той настигна Фернандо Каранга по шампионатни голове за ЦСКА -двамата имат по 29 точни изстрела. 

С тази разлика, че на бразилеца му бяха необходими едва 39 срещи, за да стигне до тази бройка, а на Соу - цели 71 шампионатни мача.

Сравнявайки минутите им на терена, разликата е почти двойна. 

Или казано накратко - ефективността на Каранга е осезаемо по-висока от тази на гамбиеца. Една от малкото прилики между двамата е, че не могат да вкарват с удари извън наказателното поле и почти не опитват такива. 

Още до края на годината Али Соу може да стане едноличен лидер в класацията на чуждестранните голмайстори в историята на червените в първенството. За целта трябва да се разпише поне веднъж в предстоящите мачове с Ботев Враца на 14 декември на "Армията" и с Левски на 18 декември на Националния стадион.

След идването на Бруно Акрапович Соу вкара по веднъж във всеки двубой на домашната сцена - на Ботев Ихтиман за Купата и на ФК ЦСКА 1948 и Ботев Пд в шампионата, което се дължи и на новата схема 3-5-2, похвалена вече нееднократно от нападателя. При тази постройка Соу се чувства далеч по-добре на терена и това ясно си личи от представянето му.

Именно Ботев Пловдив е любимата жертва на Соу, показва справка със статистиката. Срещу "канарчетата" той има вече 8 гола във всички турнири.

4 от тях са в надпреварата за купата и 4 са в шампионатни срещи, пише „Тема спорт“, докато „Мач Телеграф“ посочва, че трансферът на Али Соу в Дижон не е пропаднал окончателно.

Това разкриха от „Армията“, съобщава изданието и припомня, че това лято нападателят беше много близо до френския тим и дори се сбогува с агитката на „червените“, но сделката пропадна в последния момент поради документални проблеми. 

Според публикацията на le10sport.com причината е технически проблем в информационната система, която не е позволила на френския клуб да регистрира сделката навреме.

Трансферният прозорец във Франция затвори на 5-и октомври, а според публикация на журналиста Алексис Бернар от Дижон са успели да регистрират трансфера 5 минути след крайния срок. 

Тогава от ЦСКА не коментираха официално нищо по темата, а самият нападател, отново в социалните мрежи, обясни, че продължава на „Армията“.

Малко след това пък Дижон взе нов таран - Муса Конате, който дотогава играеше за втородивизионния Амиен. За него обаче са платени много по-малко от тези 3 500 000 евро, които ЦСКА щеше да вземе за Али Соу.

Към днешна дата Дижон продължава да е на последно място в класирането, а Конате няма нито един гол за тима. Затова е много вероятно голмайсторът на ЦСКА да заиграе във Франция през януари.

Източник: Novsport

Последни новини