Али Соу остана №1 в ЦСКА за сезона

Али Соу остана №1 в ЦСКА за сезона

Topsport.bg

27-05-2021, 15:01

Напусналият през зимната пауза ЦСКА нападател Али Соу остана голмайстор №1 на отбора за изминялия сезон. Гамбиецът вкара 14 попадения в 27 мача от всички турнири - 8 в efbet Лига, 1 за Купата на България и 5 в Лига Европа. След него с 10 гола се нарежда заместникът му Жорди Кайседо, който записа 19 срещи. 7 пъти еквадорецът беше точен за първенство и 3 пъти в турнира за Купата. Топ 3 се допълва от халфа Тиаго Родригес - 7 гола (3 в шампионата, един за Купата и 3 в Лига Европа).

С 5 попадения е нападателят Бисмарк Чарлс. Те паднаха в 16 срещи. Младият играч беше точен два пъти в първенството и 3 пъти в турнира за Купата на България. Именно той донесе успеха с 1:0 на финала срещу Арда. С гол по-малко от него са Георги Йомов и Ахмед Ахмедов, който беше изпратен под наем в Баку.

3 пъти точни за ЦСКА през сезона бяха Енрике Рафаел, Юрген Матей, Юнус Санкаре, Жул Кейта и Джером Синклер, а по два пъти се разписаха Греъм Кери, Мено Кох, Стефано Белтраме, Тибо Вион и Валентин Антов. С един гол се отчетоха Брадли Мазику и Томи Юрич.

ГОЛМАЙСТОРИТЕ НА ЦСКА ЗА СЕЗОН 2020/2021:

14 ГОЛА - Али Соу

10 ГОЛА - ЖордиКайседо

7 ГОЛА - ТиагоРодригес

5 ГОЛА - Бисмарк Чарлс

4 ГОЛА - Георги Йомов и АхмедАхмедов

3 ГОЛА - Енрике Рафаел, Юрген Матей, Юнус Санкаре, Жул Кейта и Джером Синклер

2 ГОЛА - Греъм Кери, Мено Кох, Стефано Белтраме, Тибо Вион и Валентин Антов

1 ГОЛ - Брадли Мазику и Томи Юрич.

Източник: Topsport.bg

Последни новини