Амос е и на картона бос

Амос е и на картона бос

Topsport.bg

27-05-2021, 15:41

Дефанзивният халф на ЦСКА Амос Юга е футболистът на отбора с най-много картони през изминалия сезон. Националът на ЦАР има един червен и 10 жълти. Той беше изгонен по време на есенното Вечно дерби, спечелено от ЦСКА с 1:0. С 10 жълти картона е и централният защитник Юрген Матей.

Още трима бяха изгонени от терена освен Юга. Това са Юнус Санкаре, Петър Занев и Иван Турицов. Първите двама вече не са част от отбора. Занев получи червен картон при загубата от Царско село с 1:2, а Санкаре - при успеха с 1:0 над Славия. Турицов пък пое по-рано към съблекалните в реванша с Лудогорец за Купата на България на полуфиналите, който ЦСКА спечели с 2:1.

С 8 жълти картона е Тибо Вион, а с по 6 - Тиаго и Георги Йомов. Доста са играчите с 5 официални предупреждения - Густаво Бусато, Жеферсон, Мено Кох, Митко Митков, Греъм Кери, Петър Занев, Иван Турицов, Валентин Антов, Пламен Гълъбов и Жорди Кайседо.

С по 4 са Енрике Рафаел, Юнус Санкаре и Жул Кейта, а с по 3 - Адалберто Пеняранда, Ахмед Ахмедов и Джером Синклер. С по две предупреждения са Димитър Евтимов и Стефано Белтраме.

Източник: Topsport.bg

Последни новини