Анте Шимунджа: Със сигурност ще има промени в състава за мача с ХИК

Анте Шимунджа: Със сигурност ще има промени в състава за мача с ХИК

Topsport.bg

05-10-2022, 20:38

Анте Шимунджа ще направи промени във водения от него отбор на Лудогорец за двубоя от груповата фаза на Лига Европа срещу ХИК Хелзинки. Треньорът на българския шампион изрази оптимизъм преди срещата в четвъртък.

"Със сигурност ще има промени в състава, но ще започна с най-добрите играчи, които са готови за утрешната среща. Добре е, че нямаме нови контузени, освен Доминик Янков, който имаше проблем, но се завърна. Клод (Гонсалвеш) се завърна и игра 25 минути за дублиращия състав. Няма проблем и всичко е наред. Трябва да си върне ритъма. Ако утре започне мача, ще бъде голям риск за него. Единственият червен картон, който ме притесняваше, е този на Сисиньо. Другите вече са минало. Този на Сисиньо не беше в игрова ситуация", заяви специалистът пред медиите.

Той е сигурен, че отборът на ХИК е бил разузнат добре.

"Направили сме много подробен анализ. Написали сме си домашното. Знаем как ще играят и какво ние трябва да направим. Ще бъде труден мач. Очаквам играчите да излязат със смелост и с амбиция за утрешния двубоя. Направи ми впечатление тяхната отборна игра. Винаги играят заедно и обединени в отбрана и в атака. Винаги най-важен е следващият мач, искам да включим на седма скорост. Когато играем през 3-4 дни, правим нещо добро и се справяме.

Нашата най-голяма цел е да се представим на високо ниво и да дадем всичко от себе си. Сега отборът е в много добро настроение. Има добра атмосфера. Взаимоотношенията между нас са много добри и това се вижда на терена. футболистите са отдадени изцяло на това, което правят. Но добрата атмосфера няма да е достатъчна, за да ни помогне. Надявам се да всички дадат най-доброто от себе си", каза още словенският треньор на отбора от Разград.

Източник: Topsport.bg

Последни новини