Арда - Берое: 0:0

Арда - Берое: 0:0

Topsport.bg

18-07-2022, 19:48

Арда и Берое излизат един срещу друг в последния двубой от втория кръг на efbet Лига. След катастрофалното си начало домакините от Кърджали ще искат да подобрят представянето си и ще преследват трите точки, докато "заралии" ще искат да грабнат втора поредна победа и да продължат с доброто си представяне, въпреки всичките проблеми в клуба. Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 20:45 часа.

В първия кръг Арда допусна загуба с 0:3 от ЦСКА на "Армията", а акцентът от този мач пада върху вялата игра в защита на "сините". Треньорът Александър Тунчев определено ще трябва да я подобри, ако иска неговият отбор да постигне нещо днес срещу Берое. Иначе за тима от Кърджали срещата пропуска със сигурност Милен Желев, който получи червен картон в предишната среща. Всички останали са на линия за Тунчев. Джунейт Али пък, който пристигна през лятото в Кърджали именно от Стара Загора, може да се изправи днес срещу бившите си съотборници.

Ситуацията в Берое със сигурност е доста по-усложнена от тази в Арда. "Заралии" успяха да обърнат Ботев (Враца) в първия кръг и се наложиха с 2:1, но заради финансовите затруднения и множеството напуснали футболисти преди старта на сезона треньорът Петър Хубчев не успя да запълни групата за двубоя. По всичко изглежда, че днес отново ще е така, тъй като през седмицата специалистът имаше надежда, че ще пристигнат нови попълнения, които да вдигнат бройката футболисти, но това не се случи. На фона на тези проблеми един от основните играчи на Берое Серкан Юсеин е под въпрос за днешната среща. През седмицата той тренира на облекчен режим и не е ясно дали ще може да бъде на 100% готов днес.

Иначе по-рано през седмицата изпълнителният директор на Берое Стелиян Попчев призна, че се очакват да пристигнат нови спонсори в клуба, които да стабилизират финансовото състояние на "заралии". Заговори се, че доскорошният шеф на Арда Петър Пешев възнамерява да помага финансово на Берое. Самият Пешев обаче се изсмя на тези твърдения и отрече слуховете.

Източник: Topsport.bg

Последни новини