Арда - Пирин (Благоевград): 0:0

Арда - Пирин (Благоевград): 0:0

Topsport.bg

12-09-2022, 16:35

Отборите на Арда и Пирин (Благоевград) се изправят един срещу друг в предпоследен двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. Сезонът се развива по доста противоположен начин за двата състава, но трите точки със сигурност ще бъдат разиграни след оспорвана битка и качествен футбол.

Домакините от Арда прекъснаха добрата си серия от две поредни победи в миналия кръг, когато отстъпиха с 0:2 на Левски в София. Определено играта у дома е силното оръжие на отбора на Александър Тунчев. От 4 мача на стадиона в Кърджали, "сините" имат 3 победи и само една загуба. Именно затова и тимът ще се надява на нов добър резултат срещу Пирин довечера.

Тунчев няма проблеми с контузени и наказани и ще може да разчита на всички налични футболисти.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТ В МАЧА!

Пирин (Благоевград) от своя страна стигна до първа победа през този сезон в миналия кръг, когато "орлетата" надвиха Ботев (Враца) у дома с 2:1. При гостуванията си благоевградчани все още нямат успех, като са записали 3 загуби и 2 равенства. Със сигурност обаче момчетата на Краси Петров ще искат да продължат добрата си серия, след като освен победата в миналия кръг, преди това Пирин записа и нулево равенство с Хебър и така вече два поредни мача е без загуба.

Гостуването в южния град пропускат за "орлетата" наказаният Венцислав Бенгюзов и възстановяващият се от контузия Николай Бодуров. В групата се завръща Чебрайлс Макрецкис, който пропусна мача с Ботев (Враца) заради настинка.

Горе-долу преди точно година, на 17 септември 2021 година, Арда отново прие Пирин и го разгроми с 3:0 у дома. Няколко месеца по-късно обаче, във втория мач между двата тима в Благоевград, Пирин си върна за загубата и надви "сините" с 1:0.

Главен съдия на срещата е Васимир Ел Хатиб, с помощници Йордан Петров и Никифор Велков. С ВАР ще се занимават Кристиян Колев и Иво Колев. Делегат на БФС е Николай Владимиров, а работата на реферите зорко ще следи Димитър Костов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини