Арда задълбочи кризата в Спартак (Варна)

Арда задълбочи кризата в Спартак (Варна)

Topsport.bg

20-08-2022, 19:57

Спартак (Варна) допусна четвърта поредна загуба, след като отстъпи на Арда с 1:3 в двубой от седмия кръг на efbet Лига.

Двата отбора стояха сравнително равностойно на терена, но кърджалии поведоха в резултата, след като Тонислав Йорданов (22') успя да се разпише. Двайсетина минути по-късно Никола Борисов (41') възстанови равенството.

През втората част гостите отново поведоха, благодарение на Лъчезар Котев (56'), а в самия край на срещата Иван Коконов (89') сложи точка на спора.

Така Спартак продължава да няма победа от началото на сезона. Варненци са на последната 16-а позиция със само една точка. Арда пък е на петата позиция с 12 пункта.

През първото полувреме двата отбора не успяха да създадат много голови положения, но си отбелязаха по един гол. Гостите откриха при първата си по-сериозна атака в 22-та минута. Светослав Ковачев опита да намери свой съотборник в наказателното поле на домакините, но топката попадна у Тонислав Йорданов, който с хубав удар вкара гол за Арда.

В 41-та минута домакините изравниха резултата. Руслан Черненко центрира от фал отляво в наказателното поле на Арда, а Никола Борисов засече топката с глава и вкара за 1:1.

В 51-та минута Спартак можеше да вкара нов гол. Божидар Васев стреля много опасно от удобна позиция, но вратарят на гостите Васил Симеонов успя да избие топката.

В 56-та минута Лъчезар Котев със страхотен удар от границата на наказателното поле. Минута по-късно домакините отново успяха да изравнят чрез Ивайло Климентов, но голът бе отменен.

В 89-та минута Лъчезар Котев изведе в отлична позиция Иван Коконов сам срещу вратаря на домакините Иван Дичевски и той с техничен удар вкара трети гол за Арда.

Източник: Topsport.bg