Арда излъга Берое с дебютен гол на нов стрелец

Арда излъга Берое с дебютен гол на нов стрелец

Topsport.bg

18-07-2022, 22:38

Арда победи Берое с минималното 1:0 в последния мач от втория кръг на efbet Лига, игран на "Арена Арда".

След равностойно първо полувреме, домакините съумяха да поведат в резултата, след като Ласана Н'диайе (51') отбеляза дебютния си гол с екипа на кърджалии. Като за капак на всичко, в края на мача гостите останаха с човек по-малко, след като Луизиньо Да Силва получи червен картон.

Така двата отбора заеха петото и шестото място в класирането на първенството с актив от 3 точки.

Двубоят започна вихрено, като и двата отбора се опитваха да отбележат попадение още в първите минути. В третата минута Симеон Мечев се пребори на левия фланг и центрира. Топката не беше изчистена добре и попадна на пътя на Абубакар Тунгара, който шутира, но неточно.

В 19-ата минута Абубакар Тунгара нахлу в наказателното поле на домакините и пусна остър пас. Топката обаче не стигна до някой от съотборниците му, заради нова отлична изява на Васил Симеонов.

В 30-ата минута продължителна атака на Арда завърши с подаване към Христо Иванов, който се намираше на линията на пеналтерията. Футболистът реши да нахлуе в наказателното поле, но опасният му пробив завърши с аут, тъй като Димитър Пиргов го затвори добре. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

Втората част започна отлично за домакините, които поведоха в резултата в 51-вата минута. Христо Иванов напредна добре и подае към Лъчезар Котев, който комбинира с Ласана Н'диайе. Малиецът не се поколеба и с прецизен удар преодоля Иван Караджов.

В 74-тата минута влезлият като резер Ел Мами Тетах нахлу в наказателното поле, след което опита мощен удар от малък ъгъл, но Иван Караджов показа завиден рефлекс и спаси.

В последните минути на срещата пробваха да стигнат поне до изравнително попадение, но трудно стигаха до наказателното поле, заради добре подредената защита на Арда.

В добавеното време на срещата гостите останаха с човек по-малко, след като Луизиньо Да Силва получи червен картон.

Източник: Topsport.bg

Последни новини