Арда обърна Славия в едночасова контрола

Арда обърна Славия в едночасова контрола

Novsport

25-07-2020, 20:38

 Отборът на Арда победи Славия с 2:1 в контролна среща играна в Банско. Двата тима се бяха разбрал срещата да бъде с намалени полувремена - две по 30 минути. “Белите” откриха резултата чрез Георги Йомов, но с голове на Александър Георгиев и Иван Коконов кърджалиици стигнаха до успеха.

Това бе трета проверка за тима от Кърджали, след като преди това тимът направи 1:1 срещу Хебър и победи с 1:0 Септември (Симитли). За “белите” пък това бе първи спаринг в подготовката им за новия шампионат и евротурнирите.

Резултатът бе открит от Славия в 29-ата минута. Тогава след едно центриране от корнер топката стигна до  Йомов на границата на наказателното поле, който с хубав удар от воле я прати в мрежата на Васил Симеонов.

В 34-ата минута тимът от Кърджали изравни. Радослав Василев проби отдясно и центрира отлично към нахлуващия Георгиев, който с глава направи 1:1.

В 53-ата минута Арда стигна до пълен обрат. Коконов получи топката на границата на наказателното поле и след като напредна навътре с техничен удар донесе успеха на тима си.

Източник: Novsport

Последни новини