Арда обърна украинци в Алания (ВИДЕО)

Арда обърна украинци в Алания (ВИДЕО)

Novsport

29-01-2021, 18:28

Арда спечели с 3:1 контролата си срещу Олександрия, която се проведе в Алания. Украинците поведоха с попадение на Денис Устоменко (26). След почивката тимът от Кърджали стигна до пълен обрат чрез Жуниньо (46, 88) и Спас Делев (73). 

Бразилецът се разписва в трети пореден мач на Арда и оставя страхотно впечатление с играта си.

Това бе първа победа за състава на Николай Киров в Турция, след като в първите две срещи „сините“ загубиха от Заглембе Любин (1:3) и казахстанския Кизилжар (2:3).

Денис Устоменко се разписа в 26-ата минута Денис Устоменко се разписа, след центриране от корнер. Шест след това Спас Делев опита удар от границата на наказателното поле, но не успя да намери очертанията на вратата.

Второто полувреме започна отлично за "сините". Само 60 секунди след подновяването на играта резервата Жуниньо вкара в мрежата на Олександрия. Той се възползва от груба грешка на стража на "жълтите". 

В 54-ата минута Богдан Мишенко излезе очи в очи със стража на Арда, нападателят успя да го преодолее. В 73-ата играчите на Николай Киров стигнаха до пълен обрат. Спас Делев спечели дузпа за своя отбор, която успя майсторски да реализира.

Три минути по-късно отново Делев можеше да се разпише, но шутът му от пряк свободен удар бе спасен от вратаря на Олександрия.

Две минути преди края на редовното време Спас Делев успя да открадне една топка и да напредне, след което пуснa отлично подаване към Жуниньо, който от близка дистанция вкара втория си гол в контролата.

Във финалните секунди на двубоя играчите на Олександрия бяха близо до втори гол, но гредата спаси вратаря на Арда. Това бе и последната интересна ситуация в проверката.

Източник: Novsport

Последни новини