Арда остана в играта за седмото място, Балтазар се сбогува с Ботев със загуба

Арда остана в играта за седмото място, Балтазар се сбогува с Ботев със загуба

Topsport.bg

23-05-2023, 21:52

Арда победи Ботев (Пловдив) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига. Тимът на Александър Тунчев се наложи с 2:1 след пълен обрат в Кърджали.

По този начин Арда е на пет точки от седмия Славия в борбата за баража за участие в Европа. От своя страна "канарчетата" са на последното място в тази група.

Това бе последен мач за треньора Бруно Балтазар, който си тръгва след поредица от слаби представяния на отбора. Ескалацията на напрежението бе в последния кръг, когато Ботев падна от Локо (София) на "Колежа" и играчите на отбора бяха съблечени от феновете.

Срещата започна равностойно и с много битка от страна на двата отбора. В 35-ата минута Самюел Акере нахлу по левия фланг и намери Антоан Бароан, който отправи удар от малък ъгъл, но Анатолий Господинов изби. Топката попадна в Мартин Секулич, за да направи добавка във вратата на Арда. Нападателят отиде при старши треньора Бруно Балтазар и събра целия отбор на Ботев около него в чест на последния му мач начело на отбора.

През втората част интригата се завърза.

В 62-ата минута Ковачев центрира в наказателното поле, Станислав Иванов засече топката на аутлинията, като останаха съмнения дали тя е излязла извън очертанията и нападателят я върна отново към Ковачев, който с мигновен изстрел изравни резултата. ВАР потвърди редовността на попадението за 1:1.

Само три минути по-късно обратът стана пълен. Радослав Цонев изпълни от корнер, играч на Ботев изби и топката попадна в Ковачев, който от границите на наказателното поле, непокрит, разстреля мрежата на "канарчетата" за втори път.

До края на мача не се стигна до нови чисти положения и така домакините взеха трите точки.

В следващия кръг Арда гостува на Локомотив (София), а Ботев приема Славия.

Източник: Topsport.bg

Последни новини