Арда падна от Кизилжар в Турция

Арда падна от Кизилжар в Турция

Novsport

27-01-2021, 17:21

 Арда (Кърджали) записа второ поражение в Турция. Футболистите на Николай Киров отстъпиха с 2:3 на Кизилжар. Срещата беше равностойна, но в крйна сметка победата отиде на сметката на съперника на българите. Участие в срещата не взеха Спас Делев и Михаил Александров. Деветият в класирането на първенството в Казахстан пък не представи списък с имената на своите футболисти заради наличието на много играчи на проби, които все още нямат договори с клуба.

Арда започна мача силно и още във втората минута водеше в резултата. Жуниньо открадна топката в наказателното поле на Кизилжар, последва пас към Александър Георгиев, който отблизо порази без проблеми мрежата - 1:0 за българския тим.В 11-ата минута Георгиев направи голям пропуск. Нападателят на "сините" се оказа на отлична позиция пред вратата на Кизилжар, но стреля над целта.

В 15-ата минута казахстанците получи право да изпълнят дузпа и Драченко, който застана срещу Иван Караджов, не сбърка, пращайки юношата на ЦСКА в грешния ъгъл - 1:1. Малко след това Жуниньо можеше да вкара втори гол за Арда, но бразилецът не уцели рамката с глава отблизо.

В 29-ата минута един от атакуващите играчи в червено изненада Караджов с хубав удар от средна дистанция, който се спря под гредата - 2:1 за Кизилжар. Малко след това Жуниньо можеше да изравни, но нападателят на Арда се засуети в пеналтерията на съперника и пропусна.В началото на второто полувреме Кизилжар увеличи преднината си. Грешка в центъра на отбраната на Арда накара Караджов да напусне наказателното поле, последва плахо изчистване от страна на вратаря, топката попадна у игра в червено, който я прати в празната врата - 3:1.

В 82-ата минута хората на Киров се върнаха в мача. Иван Коконов свали топката за Жуниньо в наказателното поле пред вратата на Кизилжар и бразилецът матира стража на противника - хубав гол и 2:3.

Източник: Novsport

Последни новини