Арда препарира Славия с гол в 93-а минута

Арда препарира Славия с гол в 93-а минута

Topsport.bg

27-08-2022, 20:39

Арда победи Славия с 1:0 в мач от 8-мия кръг на Първа лига. На стадион "Арена Арда" домакините се наложиха драматично, след като голът на успеха падна в продължението на мача, като по този начин възпитаниците на Александър Тучнев сложиха край на серията от 3 поредни победи на "белите".

Най-интерсеното положение през първата част дойде още в 4-а минута. Иван Минчев стреля извън наказателното поле и нацели гредата. След това Анатоли Господинов събори Ахмед Ахмедов в малкия пенал и реферът Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Последва дълго преразглеждане на ситуацията с ВАР и в крайна сметка съдията отмени решението си - вместо дузпа, показа жълт картон за симулация на Ахмедов.

В 23-ата минута домакините не успяха да изчистят добре центриране от корнер. Стоев стреля опасно от 20-ина метра, но Господинов улови.

Секунди след това Сако бе оставен непокрит при центриране от корнер и засече с глава. Топката обаче премина над вратата.В 24-ата минута домакините стигнаха до първа реална голова възможност. Коконов центрира от корнер, гостите оставиха Сако непокрит. Централният защитник стреля с глава, но над вратата.

Mалко по-късно Тонислав Йорданов бе намерен пред вратарското поле, освободи се от съперник и стреля. В последния момент обаче Ертан Томбак успя да протегне крак и да отклони топката, която премина над напречната греда, излизайки в корнер.

През втората част не се случи нищо интересно и пред двете врати чак до 81-ата минута. Тогава Ковачев получи на 2 метра от ъгъла на вратарското поле, но ударът му мина покрай дясната греда.

В 84-ата минута Кристиян Добрев стреля мощно с левия крак от 20-ина метра. Топката обаче срещна дясната греда. Добавката на Соарес пък бе отразена от Господинов.

Минута преди края Тилев шутира от фал, от сериозна дистанция. Вуцов обаче успя с една ръка да избие в корнер отиващата в горния десен ъгъл топка.

Арда стигна до победата в 3-ата минута на даденото продължение. Къджалийци получиха право да изпълнят фал от границата на наказателното поле. Иван Тилев стреля силно и не остави шанс за реакция на Вуцов за 1:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини