Ас на Лудогорец се връща в Шалке, Моци се оттегля

Ас на Лудогорец се връща в Шалке, Моци се оттегля

Novsport

18-02-2021, 10:19

Лудогорец ще сложи звезда на емблемата си, ако спечели десетата поредна титла.

Такава е традицията на клубовете - да поставят отличителен знак при 10, 20 и 30 шампионски отличия.

Слагането на такава звезда почти сигурно ще означава и край на кариерата на един от играчите на разградчани. Това е Козмин Моци. На 3 декември миналата година той навърши 36.

През май 2020-а румънският централен защитник подписа нов договор, който според запознати е до лятото.

Моци дойде в Разград през 2012-а. Все по-рядко обаче румънецът влиза в игра или пък попада в групата.

Новият наставник Валдас Дамбраускас разчита в ариергарда на Вион, Са, Терзиев и Григоре.

Литовският специалист пък умува дали да включи сред 18-те за визитата на Локомотив (Пловдив) Вандерсон.

Бразилското крило дълго време лекуваше контузия, но по време на лагера в Турция се готвеше вече на пълни обороти с останалите.

Междувременно стана ясно, че един от традиционните германски клубове - Шалке 04, възнамерява да си върне крилото Бърнард Текпетей, който е под наем в Лудогорец.

Новината съобщи авторитетното издание Sport1.de. Според медията в Гелзенкирхен вече планират бъдещето си във Втора Бундеслига, а ако се стигне до изпадане от елита, в отбора ще бъдат върнати всички футболисти, които в момента са под наем в други клубове.

Понастоящем "кралскосините" са последни в Бундеслигата с едва 9 точки. 16-ото място, което дава право на бараж, е заемано от Арминия (Билефелд), като техният актив е 18 точки.

"Текпетей все още не е отбелязал гол в 14 мача от първенството, дори и при последната победа с 6:0 срещу Етър.

23-годишният ганаец беше в стартовия състав, но докато Клаудиу Кешерю вкара 4 пъти, Текпетей трябваше да излезе от терена след 56 минути игра.

Въпреки това обаче не може да се изключи, че крилото ще се завърне в Гелзенкирхен през лятото и ще играе важна роля в Шалке 04", написа Sport1.de.

След идването на Валдас Дамбраускас Текпетей се превърна в твърд титуляр. Той беше сред най-добрите в зимната подготовка, а в първия официален мач - срещу Спортист (Своге) за Купата, отбеляза два гола за успеха с 3:1.

Лудогорец го взе под наем от Шалке 04 до края на сезона срещу 200 000 евро. През миналия сезон той бе преотстъпен на Фортуна (Дюселдорф).

Източник: Novsport

Последни новини