Ас на ЦСКА под въпрос за старта в Европа, друг се завръща

Ас на ЦСКА под въпрос за старта в Европа, друг се завръща

Novsport

24-08-2020, 07:44

Най-добрият играч на ЦСКА от началото на сезона Тиаго може да не започне като титуляр в мача срещу Сирене от Лига Европа. 

Срещата е в четвъртък от 20:00 часа на "Армията". 

Португалецът приключи накуцвайки двубоя срещу Ботев Враца и бе сменен принудително в 81-ата минута.

Травмата му не е тежка, но е възможно да получи почивка в четвъртък, а Белтраме да попадне в стартовите 11.

Италианецът влизаше като резерва и в трите мача от началото на първенството, а срещу Ботев Пловдив отбеляза победния гол в добавеното време.

На линия за старта на ЦСКА в евротурнирите ще е Брадли Мазику. Той пропусна двубоя с Ботев Враца, защото стана баща. Мазику е пътувал до родината си, което го извади от групата за срещата.

На неговото място се появи Жеферсон, но той напусна контузен още преди почивката. Мачът от първия квалификационен кръг за Лига Европа ще бъде предаван пряко по Диема спорт като студиото започва 30 минути преди срещата.

Играта на ЦСКА на старта на сезона все още не убеждава, но някои от цифрите на червените все пак вдъхват оптимизъм. Резултатността на отбора в първите три кръга е точно по два гола на мач.

Така серията им от двубои с минимум две отбелязани попадения вече набъбна до 8 мача, ако включим и трите летни приятелски срещи в края на юли. ЦСКА завърши плейофите на миналия шампионат с 2:1 над Локо Пловдив на "Лаута" и 5:0 срещу Берое вкъщи, последваха 2:0 за едно полувреме в прекратената контрола с Пирин на "Армията", 5:2 над Литекс в секретен мач на Панчарево и поражение с 2:3 от Монтана при представянето на тима. Началото на новата кампания тръгна с 2:2 с новака ФК ЦСКА 1948 и двата успеха с по 2:1 над Ботев Пловдив и Ботев Враца.

Серията от осем мача с поне по два гола при Стамен Белчев контрастира сериозно на мъките в атака при предишния треньор Милош Крушчич, при когото в 30 % от срещите си червените дори не можеха да отбележат гол.

Сега отборът създава много повече положения, но ефективността пред гола все още е ниска. Притеснителна за Белчев и щаба му обаче може да бъде пропускливостта на вратаря Густаво Бусато в първите три кръга. От общо 7 удара в очертанията на вратата му до момента четири са се превърнали в гол.

Източник: Novsport

Последни новини