Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски

Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски

Topsport.bg

24-05-2021, 17:59

Едни от големите таланти на ДЮШ на Левски - Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на тима.

Митков започна като титуляр за "сините" срещу Черно море снощи, а Андреев замени Николай Михайлов през второто полувреме.

Халфът изигра едно полувреме и се представи на добро ниво. Митков е едва на 16 години и 3 месеца, с което се превърна в един от най-младите дебютанти в историята на клуба.

Рекордът до момента се държи от Антонио Вутов, който се появи за първи път със "синята" фланелка малко преди да навърши 16 години. Големите любимци на Сектор "Б" Радослав и Борислав Цоневи записаха дебют на 16 години и един месец.

Асен Митков е най-младият футболист, играл за Левски в последните няколко сезона. Полузащитникът е част от състава на Левски U17. През зимата изкара подготовка с първия състав на "сините" и записа участие в две контроли.

Другият дебютант от снощи - Пламен Андреев също е на доста крехка футболна възраст. Заменилият Николай Михайлов страж е едва на 16 години и 5 месеца.

Така талантът се превърна в един от най-младите вратари, дебютирали за Левски. На точно същата възраст за първи път в игра се появява и Николай Михайлов.

Андреев се прояви с много добро спасяване срещу Черно море, само минута след като се появи в игра. Стражът също е част от Левски U17 и изкара зимна подготовка с първия състав.

Източник: Topsport.bg

Последни новини