Асистент на Петев: На домакинските мачове на Лудогорец има около 500-1000 зрители

Асистент на Петев: На домакинските мачове на Лудогорец има около 500-1000 зрители

Topsport.bg

26-05-2023, 15:43

Един от помощник-треньорите на Ивайло Петев в Лудогорец - Адмир Козлич, даде интервю пред босненското издание "Reprezentacija". Той говори за работата с Петев, базата на "орлите", живота в Разград, предстоящите мачове в първенството след спечелената Купа и селекцията на клуба.

"Въпреки че човек винаги се надява и вярва, беше трудно да очакваме, че ще направим такава серия. Не е същото, когато се бориш за първо място, когато си постоянно под напрежение да не се прецакаш и когато имаш няколко точки напред. И българските медии пишат за това с много похвали. Спечелихме Купата, сега ни чака нов финал, имаме три тежки мача, които са още по-важни за нас. Искаме да играем в Шампионската лига и трябва да спечелим шампионата. Това е основната ни цел", започва Козлич.

"Инфраструктурата в клуба е феноменална. Преди бях в Дунайска Стреда, която инвестира 15 милиона евро в лагера си, но този Лудогорец, повярвайте ми, не е по-лош. Има седем или осем помощни игрища. Размерът на стадиона е идеален за нуждите на града и клуба. Това, което може да е дефицит, е фен базата, която не е особено голяма, защото е по-малък град в България. На домакинските мачове, освен когато не идват ЦСКА или Левски, ще има около 500 до 1000 зрители. Публиката може да бъде предимство, тя може да бъде и допълнителен натиск", коментира той.

"Както казах вече, Разград не е особено голям, а и инфраструктурата не е толкова развита, колкото в по-големите центрове наоколо. Може би не е интересен за по-младите, защото не предлага предизвикателства като София да речем. Няма страшен нощен живот, дискотеки... Въпреки това е отличен за спокоен и семеен живот, както и за тези от нас, които сме дошли да работим. До всяко място се стига с кола за пет до шест минути", сподели босненецът.

"Ако се направи селекция, тоест скаутиране от гледна точка на позициите, от които имаме нужда, съм убеден, че поне трима-четирима футболисти могат да се намерят за нас във Висшата лига на Босна и Херцеговина. Но е твърде рано да говорим за всичко това, защото в момента фокусът ни е върху настоящия сезон и битката за титлата. Ще видим какво ще донесе лятото. Лудогорец е известен и като клуб, който е активен във всеки трансферен прозорец, колкото се привлече, толкова се и продаде", продължи специалистът.

"Радвах се, че Петев ме иска, това е индикация, че оставих някаква следа по време на сътрудничеството ми в националния отбор, но ми беше и трудно. Знаех, че се разделям с Мирза Варешанович, който е не само страхотен треньор, но и мой голям приятел. Много мислих дали да си тръгна, или да остана. В крайна сметка реших, че Лудогорец играе редовно в европейските турнири през последните години и това не е възможност, която се предоставя толкова често. Мирза разбра всичко това, както и хората от Сараево, на които съм благодарен", разкри той.

"Ивайло Петев е човек, който наистина живее с футбола 24 часа в денонощието. Ако имаме тренировка в 17 часа, той вече е в клуба в 8 сутринта, преди всички нас. Понякога и аз се чувствам странно, когато видя, че шефът е първият в работата, а не ние, колегите, които сме му подчинени. Много съм му благодарен за тази възможност. Въпреки че познава десетки треньори само в България, накрая покани мен, босненецът. Нямах представа, че пътищата ни ще се пресекат отново. Но футболът е такъв. Кой можеше да очаква, че след резултатите в Лигата на нациите ще бъде уволнен? Когато треньорът си мисли, че е най-сигурният, става точно обратното", завърши Адмир Козлич.

Източник: Topsport.bg

Последни новини